Airijoje pastebėtas NSO, tarnybos pradėjo tyrimą

Airijos Aviacijos tarnyba (angl. Irish Aviation Authority, IAA) tiria pranešimus apie ryškias šviesas ir NSO pietvakarinėje Airijos pakrantėje, rašo BBC.

Britų oro kompanijos “British Airways” pilotė susisiekė su Shannon oro uosto skrydžių kontrole, norėdama sužinoti, ar netoliese nevyksta kokie kariniai mokymai.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Britų oro kompanijos “British Airways” pilotė susisiekė su Shannon oro uosto skrydžių kontrole, norėdama sužinoti, ar netoliese nevyksta kokie kariniai mokymai.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 7:56 AM

Viskas prasidėjo penktadienį, lapkričio 9 d., kai 6 val. 47 min. vietos laiku (8 val. 47 val. Lietuvos laiku) britų oro kompanijos “British Airways” pilotė susisiekė su Shannon oro uosto skrydžių kontrole.

Ji norėjo sužinoti, ar netoliese nevyksta kokie kariniai mokymai, nes „kažkas judėjo taip greitai“. Skrydžių kontrolės operatorius patvirtino, kad jokių mokymų nėra. Pilotė, skrendanti iš Montrealio (Kanada) į Heathrow oro uostą, pasakė, kad ji matė „labai ryškią šviesą“ ir į kairę nuo jos lėktuvo atsirado kažkoks objektas, kuris „tuoj pat greitai nuskriejo į šiaurę“.

Jai buvo smalsu, kas tai buvo – bet, jos teigimu, nepanašu, kad objektui būtų grėsęs susidūrimas.

Prie pokalbio prisijungė kitas pilotas iš „Virgin“ ir pasiūlė versiją, kad tai galėjo būti meteoras ar kitas panašus objektas, patekęs į Žemės atmosferą.

Jis pranešė, kad „buvo keli objektai, skriejantys daugmaž ta pačia trajektorija“, ir kad jie buvo labai ryškūs. Pilotas sakė, kad matė „dvi ryškias šviesas“ dešinėje, kurios nuskriejo tolyn dideliu greičiu.

Vienas pilotas teigė, kad greitis buvo „astronominis, daugmaž dviejų machų“ (2450 km/h, red. past.) – kas yra dvigubai greičiau už garso greitį.

„Remdamasi kelių lėktuvų pranešimais apie neįprastus veiksmus ore penktadienį, lapkričio 9, IAA užprotokolavo įvykį, – cituojama Airijos Aviacijos tarnyba. – Šis įvykis bus tiriamas laikantis įprasto konfidencialaus įvykio tyrimo proceso“.

Shannon oro uosto atstovas žiniasklaidai sakė, kad kol vyksta IAA tyrimas, oro uostui būtų nederama ką nors komentuoti.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.