Lietuva patyrė interneto trikdžius

Pirmadienio rytą, prieš 11 val. sutriko „Telia“ teikiamas ryšys. Portalo Lrytas.lt žiniomis, dėl šio ryšio sutrikimo nukentėjo net ir kitų ryšio teikėjų klientai – tų, kurie tarptinklinės jungties partneriais yra „Telia“, vartotojams krito ryšio greitis su užsieniu.

 Pirmadienio rytą, prieš 11 val. sutriko „Telia“ teikiamas ryšys.<br> 123RF iliustr.
 Pirmadienio rytą, prieš 11 val. sutriko „Telia“ teikiamas ryšys.<br> 123RF iliustr.
 Vartotojai skundžiasi ir tolesniu neveikimu už Vilniaus ribų.<br> Lrytas.lt ekrano nuotrauka
 Vartotojai skundžiasi ir tolesniu neveikimu už Vilniaus ribų.<br> Lrytas.lt ekrano nuotrauka
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-12-03 12:06, atnaujinta 2018-12-03 13:02

Lrytas.lt šaltinis pasakojo, kad prasidėjus ryšio sutrikimams prieš 11 val., Vilniuje veikianti jo įmonė gavo „Telia“ patvirtinimą apie sutrikimus. Šaltinis teigia, kad sutrikimai vyko ne vien Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje – ir truko apie pusvalandį.

Kitas šaltinis Lrytas.lt patvirtino, kad po sutrikimų sklandus ryšys atsistatė tik 11 val. 36 min., ir kad neveikė taip pat ir „Telia“ televizija – bet veikė mobilusis ryšys.

Susisiekus su “Telia” atstovu žiniasklaidai Andriumi Stasiulaičiu, šis iš pradžių teigė, kad gedimas truko tik apie dešimtį minučių, bet netrukus išplatino pranešimą su paikslinimu. 

„Atsiprašome, kad dėl tinklo įrangos gedimo Lietuvoje pirmadienį apie valandą laiko prieš pietus „Telia“ mobiliojo ir fiksuotojo interneto paslaugos veikė su sutrikimais – kai kuriais atvejais nebuvo galima prisijungti prie interneto svetainių, o ypač prie užsienio. Balso paslaugoms gedimas jokios įtakos neturėjo, – rašė A. Stasiulaitis. – Diegiant IP adresacijos plėtrą įvyko programinės įrangos sutrikimas, kuris paveikė užsienio interneto ryšį, o tai turėjo įtakos bendram „Telia“ interneto veikimui. Priežastis operatyviai nustatyta ir išspręsta, todėl gedimas dėl šios priežasties nepasikartos".

Jei vartotojai ir toliau patiria ryšio sutrikimus, „Telia“ pataria perkrauti savo naudojamą ryšio įrangą, o jei problema išlieka - susisiekti su įmone vartotojams patogiausiu būdu (telefonu, per pokalbių programėlę, elektroniniu paštu ar kitaip) ir registruoti gedimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.