El. dokumentus „Luminor“ pasirašys per „Dokobit“

El. parašo ir el. identifikacijos sprendimų teikėjas „Dokobit“ pradeda teikti paslaugas „Luminor“ bankui visose Baltijos šalyse. Bankas naudosis el. dokumentų pasirašymo portalu, siekdamas savo kasdienėje veikloje sumažinti popierinių dokumentų kiekį, juos pakeisdamas elektroniniais.

 El. parašo ir el. identifikacijos sprendimų teikėjas „Dokobit“ pradeda teikti paslaugas „Luminor“ bankui visose Baltijos šalyse.<br> 123RF nuotr.
 El. parašo ir el. identifikacijos sprendimų teikėjas „Dokobit“ pradeda teikti paslaugas „Luminor“ bankui visose Baltijos šalyse.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-06 11:46

„Išmanios bankininkystės sprendimai keliasi į visas „Luminor“ veiklos sritis, taip pat ir į dokumentų pasirašymo bei tvarkymo procesą. Esame įsitikinę, kad šie pokyčiai leis mums dar efektyviau bendradarbiauti su partneriais ir klientais, nes platforma leidžia paprastai ir patogiai pasirašyti, tvarkyti ir su keletu šalių suderinti didelį kiekį dokumentų. Mums taip pat itin svarbu, kad sprendimas visiškai atitinka BDAR ir eIDAS reglamentų nuostatas“, – sako Hendrik Rannamets, „Luminor“ dokumentų valdymo skyrių Baltijos šalyse vadovas.

Per „Dokobit“ portalą numatoma pasirašyti pirkimų sutartis su tiekėjais bei klientų kreditavimo dokumentus. Pasak H. Rannamets, tikimasi, kad dokumentų pasirašymas el. parašu padės sutaupyti kaštų, laiko ir užtikrinti efektyvų bendradarbiavimą tiek banko viduje, tiek su išorės šalimis.

„Dokobit“ paslaugomis gali naudotis lietuviai, latviai, estai, islandai, belgai ir suomiai, turintys m. parašą, el. parašą asmens tapatybės kortelėje ar USB laikmenoje, taip pat „Smart-ID“ programėlę. El. parašas prilygsta fiziniam parašui rašytiniuose dokumentuose. Tarp „Dokobit“ klientų – ir tokios įmonės kaip „Telia“, „Šiaulių bankas“, „SEB“ ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.