Ekspertai: ne visos Lietuvos įmonės sustiprino duomenų apsaugą (žiniasklaida)

Praėjus kiek daugiau nei pusmečiui nuo Bendrasis duomenų apsaugos reglamento (BDAR) įsigaliojimo, ne visos Lietuvos įmonės sustiprino duomenų apsaugą, kad atitiktų naujus reikalavimus, praneša „Verslo žinios“.

 40 proc., o gal ir daugiau Lietuvos įmonių nepasirūpino asmens duomenų apsauga.<br> 123RF nuotr.
 40 proc., o gal ir daugiau Lietuvos įmonių nepasirūpino asmens duomenų apsauga.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Dec 14, 2018, 8:28 AM

„Žinoma, yra išimčių, tačiau didžioji dalis verslo BDAR reikalavimus įgyvendino pro forma – paviršutiniškai ir minimaliai. Realiai apie 40 proc., o gal ir daugiau Lietuvos įmonių apskritai nieko per šį pusmetį nepadarė. Tai ne tik mažos įmonės, bet ir nemažai didelių bendrovių“, – vertina Mykolo Romerio universiteto profesorius, advokatų kontoros „Invent“ vadovaujantis partneris Mindaugas Kiškis.

Anot advokatų kontoros „Ellex Valiūnas“ asocijuotosios teisininkės Miglės Petkevičienės, per pirmąjį BDAR įsigaliojimo pusmetį išryškėjo smulkiojo ir vidutinio verslo pažeidžiamumas, o asmens duomenų apsaugos pareigūnė-konsultantė, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narė Virginija Poškaitienė sako, kad rinkoje nėra užtektinai asmens duomenų saugą išmanančių specialistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.