Paaiškėjo priežastis, kodėl nebeveikia „Linkomanija“

Antradienio vakarą Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad 7 Lietuvos interneto ryšio teikėjai privalo savo klientams užblokuoti prieigą prie svetainės Linkomanija.net.

 „Vyksta didžiulė DDOS ataka į mūsų serverius. Kol kas veikiame tarpais“, – rašoma oficialioje svetainės paskyroje „Facebook“ tinkle.<br> 123RF nuotr.
 „Vyksta didžiulė DDOS ataka į mūsų serverius. Kol kas veikiame tarpais“, – rašoma oficialioje svetainės paskyroje „Facebook“ tinkle.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 9:34 AM, atnaujinta Jan 17, 2019, 9:39 AM

Ir nors mobiliojo ryšio teikėjai paskelbė, kad vykdys teismo nuosprendį, bet dar tik nagrinėjasi teismo nutartį ir svarsto techninį sprendimą, kaip sukurti tokį prieigos apribojimą, internautai trečiadienį pastebėjo, kad „Linkomanija“ jau nebepasiekiama – ar bent jau kai kuriais laiko tarpais.

Vis dėlto tai – ne teismo nuosprendžio pasekmė.

„Vyksta didžiulė DDOS ataka į mūsų serverius. Kol kas veikiame tarpais“, – rašoma oficialioje svetainės paskyroje „Facebook“ tinkle.

DDOS atakos (angl. Distributed denial of service) – serverių užtvindymas užklausomis iki tiek, kad jie nebespėja į jas atsakinėti. Paprastai tokios atakos atliekamos tinklais, sudarytais iš užkrėstų kompiuterių ar išmaniųjų įrenginių.

Tad šiuo atveju tiesioginio ryšio tarp „Linkomanijos“ neveikimo su svetainei nepalankaus teismo sprendimo nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.