„Telia“: strateginės partnerystės su „Huawei“ neturime

Antradienio rytą Seime pristatytoje VSD ataskaitoje paminėta, kad pastaruoju metu Lietuvoje daug diskutuojama apie tai, jog plėtodama Lietuvoje 5G ryšį, „Huawei“ įrangą naudoja telekomunikacijų įmonė „Telia Lietuva“. Ir nors Lietuvos vyriausybė teigia kol kas neturinti priežasčių riboti įmonės įrangą civiliniais tikslais, Lrytas.lt paprašė įmonės komentaro dėl minimos padėties.

 Komercinė „Telia Lietuva“ naudojama „Huawei“ 5G tinklo įranga.<br> A. Rutkausko nuotr.
 Komercinė „Telia Lietuva“ naudojama „Huawei“ 5G tinklo įranga.<br> A. Rutkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 12:25 PM, atnaujinta Feb 5, 2019, 12:26 PM

„Sveikiname Lietuvos institucijos veiksmus ir perspektyvas didinti Lietuvos saugumą – tai yra tas pats vektorius, kuriuo judame ir mes: visos „Telia“ bendrovės verslo pagrindas yra tinklo saugumas ir patikimumas – tai yra fundamentas, ant kurio statome savo verslą. Tiek planuojant tinklą, tiek vertinant bendroves ir jų įrangą, mes remiamės tais pačiais principais: ar tai užtikrins mūsų klientų saugumą ir tinklo patikimumą“, – portalui Lrytas.lt sakė „Telia Lietuva“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis.

Pasak jo, būtent dėl to bendradarbiaudami su ryšio įrangos gamintojais ir tiekėjais, „Telia“ dirba ne su vienu gamintoju – ne tik „Huawei“ – bet su įvairiais: „Mūsų tinkle yra ir „Nokia“, ir „Ericsson“, ir „Cisco“ įranga. Vaizdžiai tariant, tinklas konstruojamas sumuštinio principu – lygiai kaip ir bankininkai, kurie valdo savo investicijų rizikas nesudėdami visų investicijų į vieną krepšelį. Lygiai taip pat savo įrangą diversifikuoja ir telekomunikacininkai“.

Paprašytas patikslinti, ar kompanijai nekiltų sunkumų atsisakyti „Huawei“ įrangos, A.Stasiulaitis teigė, kad be jokios abejonės, kliūčių nebūtų. „Grupės mastu mes turime strategines partnerystes su „Ericcson“ ir su „Nokia“, strateginės partnerystės su „Huawei“ mes neturime“, – teigė „Telios“ atstovas.

Jo teigimu, ta įranga, kurią naudoja „Telia“ yra pasirinkta sąmoningai, nes „Huawei“ šiuo metu yra vienas pažangiausių 5G įrangos gamintojų pasaulyje, o jų investicijos į tyrimus ir vystymą (angl. reserach&development, R&D) yra tokio dydžio, kaip visų kitų gamintojų kartu sudėjus.

„Iš vienos pusės tai yra labai pažangi technologija, ir mes būtent dėl inovacijų ją naudojame – bet iš kitos pusės, mes labai atidžiai stebime tiek Lietuvoje, tiek visos „Telia“ grupės mastu su „Huawei“ vykstančius procesus ir debatus“, – sakė A.Stasiulaitis.

Paklaustas, kaip elgtųsi „Telia“, jei privatus klientas paprašytų priimti atgal ir grąžintų pinigus už įsigytą „Huawei“ telefoną, nes tai yra žalinga įranga, „Telia“ atstovas atsakė, kad tokiu būtų vertinami labai akivaizdūs tokio teiginio įrodymai, kad įranga yra iš tiesų nesaugi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.