Rusija kurs savo „Javelin“ raketų versiją

Rusijos gynybos industrija inicijavo naujos karto prieštankinių raketų ginklo kūrimą – raketų, kurioms po paleidimo nereikėtų tolesnio valdymo, o galėtų pataikyti į taikinį, nesantį šaulio matymo linijoje.

 Rusijos gynybos industrija inicijavo naujos karto prieštankinių raketų ginklo kūrimą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Rusijos gynybos industrija inicijavo naujos karto prieštankinių raketų ginklo kūrimą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-07 08:36

Pasak Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos Pagrindinių raketų ir artilerijos direktorato Mokslo ir technologijų komiteto pirmininko Romano Spirino, artimiausioje ateityje planuojama sukurti vieningas nešiojamų ir daugiafunkcinių savaeigių prieštankinių raketų sistemas, kurios įgyvendintų greito reagavimo bei „fire-and-forget“ (liet. iššauk-ir-pamiršk) principus.

Tai leistų efektyviai panaudoti kompleksą vykdant kovinius veiksmus urbanizuotoje vietovėje ir gerokai išplėsti šios klasės ginklų kovinius pajėgumus, suteikiant galimybę priartėti prie taktinių zonų, apimančių daugybę judančių ir stacionarių taikinių, rašo „Defense Blog“.

Tai yra svarbi valdomųjų ginklų savybė, kadangi asmuo ar transporto priemonė, kuri turi išlikti ne per toliausiai taikinio, kad pažymėtų jį raketai (tarkime, lazeriniu žymekliu), yra pažeidžiama, o taip pat negali atlikti kitų užduočių.

Iki šiol viena moderniausių rusiškų prieštankinių raketų yra „Kornet“ su lazerio valdymo sistema. Ši raketa gali prasiskverbti pro 1200 mm – 1400 mm šarvus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.