Konkurencingumo taryboje diskutuos apie dirbtinio intelekto poveikį pramonei

Pirmadienį prasidedančioje ES Konkurencingumo Taryboje ministrai diskutuos apie dirbtinio intelekto poveikį ES pramonei.

 EP antradienį patvirtino savo siūlymus ES dirbtinio intelekto ir robotikos strategijai, kuri, kaip skelbiama, bus svarbi Europos pramonės politikos dalis.<br>123RF iliustr.
 EP antradienį patvirtino savo siūlymus ES dirbtinio intelekto ir robotikos strategijai, kuri, kaip skelbiama, bus svarbi Europos pramonės politikos dalis.<br>123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-18 08:23

Taryba taip pat pasikeis nuomonėmis apie bendrosios rinkos apžvalgos procesą įprastinio konkurencingumo įvertinimo kontekste.

Planuojama surengti viešuosius politinius debatus apie neseniai paskelbto Europos Komisijos komunikato „Švari mūsų visų planeta“ aspektus, susijusius su pramone.

Kaip anksčiau sakė Europos Parlamento (EP) narys Algirdas Saudargas, dirbtinis intelektas padeda pasiekti geresnių rezultatų medicinoje geriau diagnozuojant ligas, energetikoje optimizuojant energijos gamybą ir vartojimą, žemės ūkyje mažinant pesticidų poreikį, tačiau privalu įtvirtinti algoritmų skaidrumą ir paaiškinamumą bei išspręsti atsakomybės klausimus.

ELTA primena, kad EP antradienį patvirtino savo siūlymus ES dirbtinio intelekto ir robotikos strategijai, kuri, kaip skelbiama, bus svarbi Europos pramonės politikos dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024