Ekspertai: šis telefonas galėtų parklupdyti „Apple“

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog „Apple“ ir „Samsung“ savo telefonuose siūlo labai panašias funkcijas. Kaip pavyzdį galime paimti veido atpažinimo funkciją, kuri yra abiejų įmonių kuriamuose telefonuose. Tačiau kai kalba pakrypsta link sulankstomų telefonų – ekspertai teigia, kad „Samsung“ artimiausiu metu šioje rinkoje pirmaus.

„Galaxy Fold“ buvo ilgai lauktas ir paslaptyje laikytas telefonas, kurį „Samsung“ trečiadienį pristatė kartu su naujais „Galaxy S10“ serijos telefonais. <br>Scanpix nuotr. 
„Galaxy Fold“ buvo ilgai lauktas ir paslaptyje laikytas telefonas, kurį „Samsung“ trečiadienį pristatė kartu su naujais „Galaxy S10“ serijos telefonais. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-22 10:52, atnaujinta 2019-02-22 12:26

Vasario 20 dieną banko ir finansinių paslaugų bendrovė „Goldman Sachs“, atliekanti rinkos tyrimus ir pateikianti prognozes, išplatino pranešimą, kuriame teigė, jog naujasis „Samsung“ telefonas „Galaxy Fold“, kuris Europoje kainuos apie 2000 eurų, meta labai didelį iššūkį „Apple“.

„Galaxy Fold“ buvo ilgai lauktas ir paslaptyje laikytas telefonas, kurį „Samsung“ trečiadienį pristatė kartu su naujais „Galaxy S10“ serijos telefonais. Sulankstomas telefonas prekyboje pasirodys balandžio 26 dieną, o Lietuvoje jį išvysti galėsime gegužės mėnesį.

„Galaxy Fold“ turi 4,6 colių ekraną, o jį atlenkus ekranas padidėja iki 7,3 colių ir tampa panašus į planšetinį kompiuterį. „Samsung“ renginio metu taip pat pademonstravo kaip naujasis telefonas vienu metu gali palaikyti tris atidarytas programėles ir kaip šios programėlės keičiasi atlenkus ar sulenkus telefoną.

Nors sulankstomą telefoną pristačius scenoje nuaidėjo daugybė plojimų – žiniasklaidos atstovams ir technologijų fanams renginio metu išbandyti telefono nepavyko. Ekspertai šį kompanijos sprendimą vertina įtartinai.

„Apple“ telefonams OLED ekranus tiekia „Samsung“, jie buvo panaudoti ir tokios aukštos klasės telefonuose kaip „iPhone XS“ ir „iPhone XS Max“. Anot „Bloomberg“, „Apple“ stengiasi sumažinti savo priklausomybę nuo „Samsung“ ir dėl to pradėjo bendradarbiauti su LG.

Neseniai pasirodė ir „Apple“ sulankstomo telefono brėžiniai. Pasirodo, kad šie planai buvo pateikti jau spalio mėnesį ir rodo, kad „Apple“ jau gan ilgai planuoja sukurti sulankstomą telefoną. „Huawei“ irgi patvirtino savo planus pristatyti 5G ryšį palaikantį sulankstomą telefoną per „Mobile World Congress“ renginį, vyksiantį kitą savaitę.

„Apple“ sulankstomo telefono patente matome specialius vyrius, kurie gali būtų lenkiami per pusę ar trečdaliais. Tokia sistema galėtų būti naudojama telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir net gi mobiliųjų priedams.

Žinoma, šis patentas reiškia tik idėją, kuri dar nebuvo patvirtinta. Manoma, kad sulankstomo „iPhone“ galėtume laukti 2020 metais. Tuo tarpu šį rudenį turėtų pasirodyti trys nauji „iPhone“, tarp kurių bus ir mažiau kainuojantis „iPhone XR“ modelis.

Parengta pagal „Buisiness Insider“ ir „The Verge“​

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas