Karinės pramonės svajonė – per koncertą pasirodę dronai

Supertaurė (angl. Super Bowl) yra vienas populiariausių sporto renginių Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Tai kasmetinės Nacionalinės amerikietiško futbolo lygos atkrentamųjų varžybų finalinės rungtynės, kurias stebi daugybė žmonių.

D.Britanijos gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas teigė, kad jie ims tyrinėti šių dronų technologijas ir bandys padaryti taip, kad jų būrys galėtų pakilti į aukštį, kuriame skrenda priešų orlaivis, tada jį apsupti ir taip supainioti. <br>123RF nuotr. 
D.Britanijos gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas teigė, kad jie ims tyrinėti šių dronų technologijas ir bandys padaryti taip, kad jų būrys galėtų pakilti į aukštį, kuriame skrenda priešų orlaivis, tada jį apsupti ir taip supainioti. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2019, 1:42 PM, atnaujinta Mar 3, 2019, 1:52 PM

Šiais metais Supertaurės metu pasirodė gerai žinomos grupės „Maroon 5“ narys Adamas Levine. Jo pasirodymo metu aplink žibėjo daugybė popierinių žibintų, kurie vėliau pakilo į dangų ir nušvietė jį gražiomis spalvomis.

Vėliau paaiškėjo, kad tai iš tikrųjų yra dronai. Iš viso jų buvo 150 ir danguje jie užrašė vienijančius žodžiu „One Love“ (liet. „Viena meilė“).

Tai iš tikrųjų yra puikus būdas parodyti, ką gali šiuolaikinės technologijos, o tokie dronai jau seniai domina karinės technikos kūrėjus Didžiojoje Britanijoje ir JAV. Kitaip sakant, jie nori sukurti kažką panašaus į pasirodymams naudojamus dronus, tačiau jų tikslas būtų visiškai kitoks nei žodžių užrašymas danguje.

D.Britanijos gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas teigė, kad jie ims tyrinėti šių dronų technologijas ir bandys padaryti taip, kad jų būrys galėtų pakilti į aukštį, kuriame skrenda priešų orlaivis, tada jį apsupti ir taip supainioti.

JAV Karinis jūrų laivynas yra pradėjęs ir projektą „Cicada“, kur yra kuriami maži, vienkartiniai bepiločiai koviniai orlaiviai, kurie galėtų būti dislokuojami dideliais skaičiais.

Kiti siūlo neapsupinėti priešo mažais dronais, bet kurti mažesnes nei įprasta kovines, į raketas panašias bepilotes priemones, kurios apgautų priešą danguje.

Parengta pagal „Futurism“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?