Gruzija ir Lietuva ketina keistis informacija apie kibernetines grėsmes

Lietuva ir Gruzija planuoja bendradarbiauti kibernetinio saugumo srityje, dalydamosis patirtimi ir keisdamosis informacija apie grėsmes bei incidentus.

Dokumentas pasirašytas Lietuvos ir Gruzijos prezidentėms Daliai Grybauskaitei ir Salomei Zurabišvili lankantis Lietuvos nacionaliniame kibernetinio saugumo centre Vilniuje. <br>123RF nuotr. 
Dokumentas pasirašytas Lietuvos ir Gruzijos prezidentėms Daliai Grybauskaitei ir Salomei Zurabišvili lankantis Lietuvos nacionaliniame kibernetinio saugumo centre Vilniuje. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 10:11 AM, atnaujinta Mar 8, 2019, 10:16 AM

Tai numatyta penktadienį pasirašytame dvišaliame ketinimų deklaracijoje.

Dokumentas pasirašytas Lietuvos ir Gruzijos prezidentėms Daliai Grybauskaitei ir Salomei Zurabišvili lankantis Lietuvos nacionaliniame kibernetinio saugumo centre Vilniuje.

Anot Prezidentūros pranešimo, deklaracijoje įtvirtintas ketinimas rengti bendras kibernetinio saugumo pratybas, bendradarbiauti Kaune steigiamame regioniniame kibernetinio saugumo centre.

D. Grybauskaitė pranešime teigia, kad Lietuva imasi lyderystės stiprinant kibernetinį saugumą regioniniu ir ES lygmenimis: kartu su JAV steigia regioninį kibernetinio saugumo centrą, dalyvauja ES sustiprinto bendradarbiavimo gynybos srityje (PESCO) programoje ir vadovauja projektui kuriant ES kibernetines greitojo reagavimo pajėgas.

Pernai Lietuva patyrė daugiau nei 55 tūkst. kibernetinių išpuolių, jais siekta paralyžiuoti valstybės institucijų, energetikos, finansų, transporto sektorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.