Šveicarijoje – pirmasis didelės apimties 5G tinklas Europoje

Švedijos telekomunikacijų įrangos gamintoja „Ericsson“, paskelbusi pirmojo ketvirčio rezultatus, kuriems didelę įtaką turėjo geri pardavimų Šiaurės Amerikoje rodikliai, trečiadienį pranešė, kad kartu su Šveicarijos operatore „Swisscom“ įdiegė pirmąjį Europoje didelės apimties komercinį 5G mobiliojo ryšio tinklą.

  Šveicarijos miestuose veiksiantis 5G tinklas buvo įjungtas netrukus po vidurnakčio balandžio 17 dieną.<br> 123RF nuotr.
  Šveicarijos miestuose veiksiantis 5G tinklas buvo įjungtas netrukus po vidurnakčio balandžio 17 dieną.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 3:07 PM, atnaujinta Apr 17, 2019, 3:09 PM

Švedijos tinklų įrangos tiekėjos pranešime pažymima, kad 54-iuose Šveicarijos miestuose veiksiantis 5G tinklas buvo įjungtas netrukus po vidurnakčio balandžio 17 dieną. Šioje šalyje „Swisscom“ gavo licenciją eksploatuoti 5G tinklą.

Kartu „Ericsson“ pranešė, kad pirmojo ketvirčio grynasis pelnas siekė 2,4 mlrd. kronų (230 mln. eurų), palyginti su 725 mln. kronų grynaisiais nuostoliais per atitinkamą ketvirtį prieš metus.

Grynosios pardavimo įplaukos išaugo iki 48,9 mlrd. kronų, palyginti su 43,4 mlrd. kronų įplaukomis pirmąjį 2018-ųjų ketvirtį.

Bendrovės vadovas Borje Ekholmas pareiškė, kad augimą pirmiausia lėmė geri pardavimai Šiaurės Amerikoje.

„Šiai dienai esame pranešę apie komercinius sandorius dėl 5G tinklo su 18-a operatorių – daugiau nei bet kuris kitas pardavėjas šiuo metu“, – pareiškime pridūrė B. Ekholmas.

B. Ekholmas taip pat pažymėjo, kad pradėjusi diegti 5G technologijas, bendrovė ir toliau turės skirti lėšų eksploataciniams bandymams bei kad iki 2019 metų pabaigos tikisi pradėti diegti 5G tinklus kai kuriose Azijos dalyse.

„Visa tai galiausiai turės įtakos trumpalaikio pelno maržai, bet ilgainiui sustiprins mūsų pozicijas“, – pareiškė B. Ekholmas.

Paskelbus pelno ataskaitą, „Ericsson“ akcijų kursas Stokholmo vertybinių popierių biržoje paaugo daugiau nei 3 proc. ir trečiadienį prekybos sesijos pradžioje pasiekė ketverių metų aukštumas.

„Ericsson“, viena pagrindinių Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ konkurenčių 5G rinkoje, kiek anksčiau šiais metais yra pareiškusi nepajutusi jokių Jungtinių Valstijų spaudimo šalims uždrausti naudoti „Huawei“ įrangą baiminantis, kad tai gali pakenkti mobiliųjų telefonų tinklų saugumą, poveikio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.