„Facebook“ ir Prancūzija tarsis, kaip pažaboti neapykantą internete

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas šiandien susitinka su „Facebook“ vadovu ir vienu iš įkūrėjų Marku Zuckerbergu, kad interneto milžinė ir Prancūzija kartu rastų būdų, kaip kovoti su neapykantą kurstančiais pasisakymais ir smurtiniu ekstremizmu internete.

 Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas  šiandien susitinka su „Facebook“ vadovu ir vienu iš įkūrėjų Marku Zuckerbergu.<br> 123RF nuotr.
 Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas  šiandien susitinka su „Facebook“ vadovu ir vienu iš įkūrėjų Marku Zuckerbergu.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2019, 3:19 PM

E. Makrono biuras penktadienį paskelbs pažangos ataskaitą apie bandomąjį projektą, kuris suteikia Prancūzijos reguliavimo institucijoms prieigą prie „Facebook“ įrangos, kad galėtų stebėti tai, kaip socialinis tinklas stebi ir šalina rasistinį ar kitą netinkamą turinį.

Penktadienio susitikimą paskatino ir nerimas dėl neapykantos kurstymo ir dezinformacijos, susijusios su šį mėnesį įvyksiančiais Europos Parlamento rinkimais. E. Macronas siekia, kad Europos lygmeniu būtų patvirtinta daugiau reglamentų, nepaisant Jungtinių Valstijų ir laisvo žodžio šalininkų prieštaravimų.

Kitą savaitę Prancūzijos ir Naujosios Zelandijos vadovai susitiks su technologijų bendrovių vadovais Paryžiuje, kad užkirstų kelią smurtiniam ekstremizmui ir terorizmui internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.