Įspėjimas SEB ir „Citadelės“ banko klientams – galimi elektroninės bankininkystės paslaugų sutrikimai

Šį savaitgalį SEB banke bus atliekami planiniai informacinių sistemų profilaktikos darbai, todėl naktį iš penktadienio į šeštadienį, nuo vidurnakčio iki 5 val., laikinai neveiks SEB interneto bankas ir mobilioji programėlė.

 Savaitgalį galimi SEB ir „Citadelės“ elektroninės bankininkystės paslaugų sutrikimai.<br> V. Ščiavinsko, R. Danisevičiaus nuotr.
 Savaitgalį galimi SEB ir „Citadelės“ elektroninės bankininkystės paslaugų sutrikimai.<br> V. Ščiavinsko, R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2019, 11:24 AM

Nuo 3.30 val. iki 3.40 val. gali trumpai neveikti SEB banko elektroniniai kortelių skaitytuvai prekybos vietose ir bankomatai, nebus galima atsiskaityti mokėjimo kortelėmis, informuoja bankas.

Savaitgalį taip pat bus atnaujinama interneto banko skiltis „SEB gyvybės draudimas“, todėl ja nebus galima naudotis nuo penktadienio 13.30 val. iki šeštadienio 5 val. ryto.

SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis sako, kad IT profilaktikos darbus bankai atlieka periodiškai, jų metu įprastai atnaujinamos įvairios IT sistemos ar diegiamos naujos funkcijos – tai bankams padeda užtikrinti teikiamų elektroninių paslaugų saugumą ir kokybiškumą.

„Planuojamos profilaktikos šį savaitgalį metu bus atliekami funkciniai sistemų pakeitimai, gerinama greitaveika. Profilaktikos darbus visuomet stengiamės atlikti naktį ar ankstyvą rytą, kad klientai patirtų kuo mažiau nepatogumų“, – banko pranešime cituojamas V. Žagūnis.

SEB bankas ragina reikiamas operacijas atlikti iš anksto arba pasibaigus profilaktikos darbams.

Taip pat nuo penktadienio iki gegužės 15 d. „Citadele“ banke bus atnaujinamos IT sistemos, todėl šiuo laikotarpiu nuo 23 iki 3 val. operacijos, atliktos interneto banke ir mobiliojoje programėlėje, bus įvykdytos keliomis valandomis vėliau.

Mokėjimai į „Citadele“ banko sąskaitas bus įvykdyti po 3 val., o mokėjimai į kitus bankus bus pervedami rytą, kaip įprasta, skelbia bankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.