Vienas iš „Facebook“ įkūrėjų ragina suskaidyti bendrovę

Vienas iš „Facebook“ įkūrėjų ragina suskaidyti socialinės žiniasklaidos milžinę ir įspėja, kad bendrovės vadovas Markas Zuckerbergas yra tapęs pernelyg galingu.

 Vienas iš „Facebook“ įkūrėjų (dešinėje) ragina suskaidyti socialinės žiniasklaidos milžinę ir įspėja, kad bendrovės vadovas Markas Zuckerbergas yra tapęs pernelyg galingu.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Vienas iš „Facebook“ įkūrėjų (dešinėje) ragina suskaidyti socialinės žiniasklaidos milžinę ir įspėja, kad bendrovės vadovas Markas Zuckerbergas yra tapęs pernelyg galingu.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2019, 2:10 PM

„Atėjo laikas suskaidyti „Facebook“, – dienraštyje „The New York Times“ paskelbtame straipsnyje parašė Chrisas Hughesas, kuris kartu su M. Zuckerbergu jųdviejų bendrabučio kambaryje 2004 metais, kai jiedu studijavo Harvardo universitete, sukūrė internetinį tinklą.

Pasak Ch. Hugheso, M. Zuckerbergas „yra sutelkęs dėmesį į augimą ir dėl to paaukojo saugumą ir tarpusavio pagarbą vardan spūstelėjimų“. Jis taip pat įspėjo, kad M. Zuckerbergo įtaka pasaulyje yra pasiekusi „neįtikėtiną lygį“.

M. Zuckerbergas kontroliuoja ne tik socialinį tinklą „Facebook“, bet ir plačiai naudojamas platformas „Instagram“ bei „WhatsApp“. Pasak Ch. Hugheso, „Facebook“ valdyba labiau primena patariamąjį komitetą, o ne organą, kuris prižiūri generalinio direktoriaus veiksmus.

M. Zuckerbergas „sukūrė milžiną, kuris slopina verslumą ir riboja vartotojams prieinamą pasirinkimą“, parašė daugiau kaip prieš dešimtmetį iš „Facebook“ pasitraukę Ch. Hughesas, šiuo metu dirbantis Ekonominio saugumo projekte, kuris ragina Jungtinėse Valstijose įvesti visuotines bazines pajamas.

Įsigijusi savo pagrindinius konkurentus „Instagram“ ir „WhatsApp“, „Facebook“ šiuo metu turi 2,7 mlrd. naudotojų, kurie bent kartą per mėnesį prisijungia prie šių platformų. O šių metų pirmąjį ketvirtį bendrovė gavo 2,43 mlrd. JAV dolerių pelną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.