Prie įmonių, po JAV draudimo įšaldančių santykius su „Huawei“, prisijungė ir „Panasonic“

Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei“ sulaukė naujo smūgio – Vašingtonui saugumo sumetimais iš esmės uždraudus JAV įmonėms tiekti „Huawei“ įrangos dalis, apie laikiną verslo santykių su Kinijos bendrove nutraukimą ketvirtadienį paskelbė ir Japonijos „Panasonic“.

 Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei“ sulaukė naujo smūgio – apie laikiną verslo santykių nutraukimą ketvirtadienį paskelbė ir Japonijos „Panasonic“.<br> Zumapress / Scanpix nuotr.
 Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei“ sulaukė naujo smūgio – apie laikiną verslo santykių nutraukimą ketvirtadienį paskelbė ir Japonijos „Panasonic“.<br> Zumapress / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 8:15 AM, atnaujinta May 23, 2019, 8:20 AM

„Sustabdėme visus verslo sandorius su „Huawei“ ir 68 jos grupės įmonėmis ... kurioms taikomas JAV vyriausybės draudimas“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė „Panasonic“ atstovas spaudai Joe Flynnas.

„Vakar buvo paskelbtas vidaus nurodymas visapusiškai įgyvendinti tą taisyklę“, – pridūrė jis.

J. Flynnas pareiškė, jog „Panasonic“ verslo santykiai su „Huawei“ yra susiję su, be kita ko, „elektronikos dalių“ tiekimu, tačiau atsisakė pateikti išsamesnės informacijos.

Apie šį „Panasonic“ sprendimą buvo paskelbta po to, kai Japonijos ir Didžiosios Britanijos mobiliojo ryšio operatoriai pareiškė, jog atidės „Huawei“ išmaniųjų telefonų išleidimą į prekybą.

Didžiosios Britanijos grupei BT priklausanti telekomunikacijų milžinė EE taip pat pareiškė, jog laipsniškai atsisakys „Huawei“ įrangos naudojimo svarbiausiuose – „pagrindiniuose“ – savo tinklo infrastruktūros elementuose.

Šių priemonių buvo imtasi po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas, remdamasis saugumo sumetimais, iš esmės uždraudė JAV bendrovėms „Huawei“ ir jos grupės bendrovėms tiekti svarbias įrangos sudedamąsias dalis.

Tačiau JAV pareigūnai šią savaitę nusprendė 90 dienų atidėti šį draudimą, kad, jų teigimu, būtų išvengta didžiulių sutrikimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.