„Huawei“ pasirašė susitarimą dėl 5G diegimo Rusijoje

Kontroversiškai vertinamas kinų telekomunikacijų milžinas „Huawei“ ir Rusijos ryšio operatorius MTS pasirašė susitarimą dėl naujos kartos 5G ryšio diegimo šalyje.

 Susitarimas buvo pasirašytas tuo metu, kai vizito Rusijoje lankosi Kinijos prezidentas Xi Jinpingas.<br> Imago / Scanpix nuotr.
 Susitarimas buvo pasirašytas tuo metu, kai vizito Rusijoje lankosi Kinijos prezidentas Xi Jinpingas.<br> Imago / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2019, 4:35 PM

Bendrovės sutarė jau kitąmet įrengti 5G tinklus Rusijoje, skelbia BBC. Susitarimas buvo pasirašytas tuo metu, kai vizito Rusijoje lankosi Kinijos prezidentas Xi Jinpingas.

„5G technologijos bus vystomos, o bandomieji penktos kartos ryšio tinklai bus paleisti 2019 ir 2020 m.“, – sakoma MTS pranešime.

Rusijai pasirašant susitarimą su „Huawei“, kai kurios Vakarų valstybės kratosi kinų bendrovės dėl įtarimų, kad Pekinas gali pasinaudoti „Huawei“ šnipinėjimo tikslais. Tikėtina, kad „Huawei“ ir MTS susitarimas leis kinų milžinui kiek atsikvėpti po nuolatinės kovos su Jungtinėmis Valstijomis.

Po to, kai gegužę „Huawei“ buvo įtrauktas į Jungtinių Valstijų juodąjį sąrašą, bendradarbiauti su kinų bendrove atsisakė ar bendradarbiavimą apribojo tokios įmonės, kaip „Google“, procesorių gamintojai ARM, „Analog Devices“, „Intel“, „Qualcomm“, „Xilinx“ ir „Broadcom“. Taip pat su „Huawei“ bendradarbiavimą nutraukė Japonijos elektronikos milžinas „Panasonic“.

„Huawei“ pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei“ priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei“, tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.