„Facebook“ uždraudė „Huawei“ telefonuose iš anksto įdiegti savo programėles

Socialinių tinklų milžinas „Facebook“ nebeleidžia iš anksto įdiegti savo programėlių kinų „Huawei“ telefonuose.

 „Huawei“ vartotojai visgi galės atsisiųsti „Facebook“ iš „Google Playstore“, programėlė tiesiog nebus iš anksto įdiegta telefone.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „Huawei“ vartotojai visgi galės atsisiųsti „Facebook“ iš „Google Playstore“, programėlė tiesiog nebus iš anksto įdiegta telefone.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2019, 2:08 PM

Tiesa, vartotojai, kurie jau turi „Huawei“ telefonus, pokyčių nepajus – programėlės veiks ir bus atnaujinamos kaip ir anksčiau. Tačiau naujuose „Huawei“ telefonuose nebebus iš anksto įdiegtos „Facebook“, „WhatsApp“ ir „Instagram“, bendrovės atstovai sakė „Reuters“.

Išmaniųjų telefonų pardavėjai dažnai sutaria su telefonų tiekėjais iš anksto įdiegti populiarias programėles, pvz., „Facebook“. „Huawei“ telefonuose taip pat dažnai iš anksto įdiegiamos „Twitter“ ir „Booking.com“ programėlės.

„Google“ anksčiau paskelbė nebeteiksianti „Huawei“ prieigos prie „Android“ operacinei sistemai skirtos programinės įrangos po to, kai rugpjūtį baigsis 90 dienų „atokvėpio“ laikotarpis.

Vis dėlto ramina „Google“, visos programėlės dabartiniams „Huawei“ modeliams bus pasiekiamos, net jei konkretūs tam tikro modelio telefonai dar nėra „palikę“ gamyklos.

Kita vertus, „Facebook“ draudimas įsigalioja tučtuojau ir galioja visiems naujai pagamintiems telefonams, teigia su įvykių eiga susipažinęs „Reuters“ šaltinis.

„Huawei“ vartotojai visgi galės atsisiųsti „Facebook“ iš „Google Playstore“, programėlė tiesiog nebus iš anksto įdiegta telefone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.