Išskirtinė laida #42: viskas, kas smalsu ir ką reikėtų žinoti apie Černobylį

Prieš 33 metus pernelyg arti nuo Lietuvos nutiko viena baisiausių branduolinių katastrofų pasaulyje – Černobylio atominės elektrinės nelaimė. Sprogo vienas iš keturių branduolinių reaktorių, radioaktyviu debesimi nuklojęs Europos dalį.

 123RF nuotr., Lrytas.lt mon.t
 123RF nuotr., Lrytas.lt mon.t
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2019, 8:16 PM

Kas pamena tuos laikus – tai buvo savaitgalis ir puikus oras, todėl daug žmonių rinkosi ne sėdėti namie, o eiti į lauką, kur jų laukė skaisti saulė, puikus pavasariškas vėjas ir, žinoma radiacija.

Dėl ko iš tiesų įvyko katastrofa? Kas konkrečiai nutiko? Kiek jėgų ir aukų prireikė įveikti jos padarinius? Kiek tikslus yra paskutiniu metu visus populiarumo rekordus sumušęs serialas „Černobylis“? Kaip katastrofa paveikė Lietuvą? Ar ant stogo, kur galima buvo išbūti tik pusantros minutės, buvo verčiami lipti ir lietuviai? Ką sako ligų statistika?

Į visus šiuos – ir dar daugelį klausimų laidoje „#42: Apie Gyvenimą, Visatą ir Viską su Adomu Rutkausku“,  kuri bus transliuojama trečiadienį, 12 val. 30 min. pagrindinėje Lrytas.lt „Facebook“ paskyroje, pasakos branduolinės fizikos specialistas ir Černobylio istorijos ekspertas bei entuziastas, Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos saugos analizės skyriaus vadovas Evaldas Kimtys ir Radiacinės saugos centro Avarijų valdymo ir mokymo skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Šidiškienė.

Klausimus kviečiame užduoti šio anonso komentaruose, o taip pat laidos transliacijos metu – birželio 12 dieną, trečiadienį 12 val. 30 minpagrindinėje Lrytas.lt „Facebook“ paskyroje.

Mokslo populiarinimo videolaida „#42 – autostopu per galaktiką su Adomu Rutkausku“ vyksta du kartus per mėnesį portale lrytas.tv bei lrytas.lt „Facebook“ paskyrose. Laidų įrašus taip pat galima rasti ir portale lrytas.lt bei lrytas.tv „Youtube“ kanale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.