Įspėja dėl siaučiančių sukčių: su nuorodomis trumposiose žinutėse būkite itin atsargūs

Sukčiavimo atakos (angl. phishing) yra populiarus būdas išvilioti vartotojų duomenis ir pinigus. Kaip jau skelbiama žiniasklaidoje, šiuo metu SMS žinutėmis platinamos kenksmingos nuorodos, vedančios į fiktyvią banko svetainę, kur vartotojui suvedus prisijungimo duomenis sukuriama nauja „Smart ID“ paskyra, ir tokiu būdu sukčiai pasisavina nemenkas pinigų sumas.

 Šiuo metu SMS žinutėmis platinamos kenksmingos nuorodos, vedančios į fiktyvią banko .<br> 123RF iliustr.
 Šiuo metu SMS žinutėmis platinamos kenksmingos nuorodos, vedančios į fiktyvią banko .<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2019, 2:18 PM

ESET saugumo specialistai pataria būti budriems ir nespausti nuorodų, pateikiamų trumposiose žinutėse ar el. laiškuose, net jei jie siunčiami iš neva oficialių kontaktų. Gavus tokią informaciją apie iš pirmo žvilgsnio atrodantį svarbų pranešimą ar būtinus pakeitimus vartotojo paskyroje, rekomenduojama pirmiausia pasitikrinti savo el. bankininkystės paskyroje, ar tokį pranešimą iš tikrųjų gavote. Joks bankas nesiunčia pranešimų su nuorodomis, kuriose ragintų prisijungti prie savo paskyros ar suvesti prisijungimo duomenis.

Taip pat rekomenduojama rinktis pažangius saugumo sprendimus, kurie atpažįsta sukčiavimo atakas ir neleidžia vartotojams patekti į kenksmingas svetaines: šiuo konkrečiu atveju pažangi antivirusinė programa identifikuotų SMS žinutę kaip kenksmingą, taip pat spaudžiant nuorodą perspėtų vartotoją apie potecialiai kenksmingą svetainę.

Gamyklinės duomenų apsaugos jau seniai nebepakanka – būtina rinktis interneto apsaugos sprendimus tiek kompiuteriams, tiek išmaniesiems telefonams. Pastarųjų apsauga yra itin aktuali, nes vis daugiau vartotojų naudojasi mobiliąja bankininkyste, telefone tikrina el. paštą, apsipirkinėja ir atlieka aibe kitų svarbių operacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.