„Huawei“ pristatė investicijų Lenkijoje planus

„Huawei“ ketina Lenkijoje per ateinančius 5 metus investuoti 3 mlrd. zlotų (705 mln. eurų). Tiesa, investicijų mastas priklausys ir nuo to, ar lenkai leis Kinijos milžinui diegti naujos kartos 5G ryšio tinklus šalyje, tikino „Huawei Polska“ vadovas Ryszardas Hordynskis.

 „Huawei“ ketina Lenkijoje per ateinančius 5 metus investuoti 3 mlrd. zlotų (705 mln. eurų).<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 „Huawei“ ketina Lenkijoje per ateinančius 5 metus investuoti 3 mlrd. zlotų (705 mln. eurų).<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 3:40 PM

Jungtinės Valstijos ne kartą ragino sąjungininkus nenaudoti „Huawei“ įrangos dėl saugumo sumetimų. Pasak JAV pareigūnų, „Huawei“ yra susijęs su Pekinu, o bendrovės įranga gali būti naudojama šnipinėjimo tikslais. „Huawei“ savo ruožtu neigia bet kokius JAV kaltinimus dėl nepakankamo įrangos saugumo.

Sausį Lenkija jau buvo pasiruošusi išmesti „Huawei“ iš konkurso diegti 5G tinklus šalyje, kai šalyje dėl įtarimų šnipinėjimu buvo sulaikyti kinas „Huawei“ darbuotojas ir buvęs Lenkijos saugumo struktūrų pareigūnas.

„Per ateinančius 5 metus mes ketiname per viešuosius pirkimus į Lenkiją investuoti beveik 3 mlrd. zlotų“, – „Reuters“ sakė R. Hordynskis.

Pasak jo, kinų bendrovė nori investuoti Lenkijoje, tačiau „Huawei“ esą nori pirma suprasti, koks bus jos vaidmuo Lenkijos 5G ryšio diegimo planuose.

„Huawei“ nori plėsti veiklą Lenkijoje ir čia investuoti, tačiau šios investicijos verslo prasme turi būti pagrįstos“, – tvirtino „Huawei Polska“ vadovas.

Anksčiau „Huawei“ jau buvo paskelbusi apie planus per ateinančius 3 metus Lenkijoje investuoti apie 2 mlrd. zlotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.