Estijoje bus atidarytas didžiausias Šiaurės Europoje skaičiavimo centras

Informacinių technologijų bendrovė „BurfaTech“, anksčiau Estijoje užsiiminėjusi veikla, daugiausia susijusia su kriptovaliutų kasimo įranga, Narvoje esančiame technologijų parke „Enefit“ planuoja atidaryti didžiausią Šiaurės Europoje skaičiavimo centrą, kurio elektrinė galia sieks 4 megavatus.

 „BurfaTech“, anksčiau Estijoje užsiiminėjusi veikla, daugiausia susijusia su kriptovaliutų kasimo įranga, Narvoje esančiame technologijų parke „Enefit“ planuoja atidaryti didžiausią Šiaurės Europoje skaičiavimo centrą.<br> 123RF nuotr.
 „BurfaTech“, anksčiau Estijoje užsiiminėjusi veikla, daugiausia susijusia su kriptovaliutų kasimo įranga, Narvoje esančiame technologijų parke „Enefit“ planuoja atidaryti didžiausią Šiaurės Europoje skaičiavimo centrą.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 3:38 PM

Į centro statybą investuota daugiau nei 10 mln. eurų. Šiuo metu atliekami įrangos bandymai, o centras pradės dirbti artimiausiais mėnesiais, pirmadienį naujienų agentūrai BNS pranešė bendrovės spaudos tarnyba.

„BurfaTech“ produktų plėtros direktorius Vitalijus Pavlovas pareiškė, jog tai yra nauja verslo kryptis bendrovei, kuri siekia teikti įvairias debesų kompiuterijos paslaugas tarptautinėje rinkoje.

Centras klientams iš viso pasaulio teiks su grafiniu vaizdavimu, dirbtiniu intelektu ir mašininiu mokymu susijusias debesų kompiuterijos paslaugas.

Narvoje veiksiantis „Burfa“ centras, kurio apskaičiuotas elektros energijos suvartojimas vidutiniškai sieks 30 gigavatų per metus, taps vienu didžiausių elektros energijos vartotojų Estijoje ir pateks tarp 25 daugiausia elektros energijos suvartojančių objektų Estijoje.

„Idėja sukurti savo aukštos kokybės skaičiavimo centrą kilo 2017 metais. Tyrinėjome galimybes įgyvendinti šią mintį Islandijoje, JAV ir Rusijoje bei čia, Estijoje. Šio proceso metu ir prasidėjo mūsų bendravimas su technologijų parku „Enefit,“ – apie projekto istoriją papasakojo „BurfaTech“ valdybos narys Ivanas Turiginas ir pridūrė,kad prieš statybos pradžią buvo atliktas didelis parengiamasis darbas.

Narvoje įkurtame „BurfaTech“ skaičiavimo centre naudojamos stebėjimo ir nuotolinio valdymo sistemos su dirbtiniu intelektu, kurios stebi pastate vyraujančią temperatūrą, drėgmę ir priešgaisrinę saugą.

Dirbtinis intelektas taip pat stebi ir kontroliuoja elektros sistemos saugumą (charakteristikas, vartojimą, trumpuosius jungimus ir t. t.), o pagrindinėse centro patalpose yra įrengtos šiuolaikinės gaisro gesinimo dujomis ir dūmų šalinimo sistemos.

Bendrovė finansavo centro statybą iš savo lėšų, o priklausomai nuo rinkos sąlygų, investicijos atsipirks per maždaug trejus metus.

„BurfaTech“ priklauso patronuojančiajai bendrovei „BurfaCapital“, kurios savininkai yra Ivanas Turiginas ir Sergejus Potapenko.

Anksčiau bendrovė veikė pavadinimu „Hashcoins“, tačiau šiais metais pavadinimas pakeistas įgyvendinus reorganizaciją, kad bendrovė galėtų dalyvauti pradinėje veiklos srityje – kriptovaliutų kasime bei kad galėtų užsiimti atitinkamų techninių sprendimų ir paslaugų kūrimu ir pardavimu.

Šiuo metu „BurfaTech“ turi 33 darbuotojus. Bendrovės turto vertė siekia 16,4 mln. eurų.

2018 metais „BurfaTech“ apyvarta buvo 17,8 mln. eurų, tuo tarpu grynasis pelnas siekė 10,6 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.