Kaip profesionaliai fotografuoti nebrangiu išmaniuoju telefonu: 5 paprasti žingsniai kiekvienam

Šiuolaikinės išmaniųjų telefonų technologijos nuolat tobulėja. Išmaniuosius telefonus pradėjome naudoti kaip fotoaparatus, o fotoaparato netgi apskritai neperkame. Kodėl? Yra dvi pagrindinės priežastys: fotoaparatą pirkti brangu, o išmanųjį telefoną paprastai vis tiek visur nešiojamės kartu. Taigi priežastys – ekonominės ir praktinės. Beje, net ir nebrangiu išmaniuoju telefonu galima fotografuoti kvapą gniaužiančius vaizdus. Kaip? „LG Electronics“ atstovai pateikia penkis paprastus žingsnius, kaip fotografuoti nebrangiu išmaniuoju telefonu.

 Net ir nebrangiu išmaniuoju telefonu galima galima užfiksuoti puikius vaizdus.<br> 123RF nuotr.
 Net ir nebrangiu išmaniuoju telefonu galima galima užfiksuoti puikius vaizdus.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2019, 11:32 AM

1 žingsnis. Pasiruošimas

Vaizdo kamera turi būti švari, nesubraižyta. Mobilusis telefonas daug laiko praleidžia rankose, kišenėje ar rankinėje. Vaizdo kameros objektyvas pasidengia dulkėmis, nešvarumais ir pirštų atspaudais. Nešvarus objektyvas fotografuoja neryškiai, sulieja vaizdą, nuotraukose atsiranda dėmių. Norėdami apsaugoti vaizdo kamerą, nuvalykite objektyvą minkštu audiniu (galite net ir savo marškinėliais). Jei fotografuojate paplūdimyje ar vietoje, kur daug dulkių, iš pradžių objektyvą nupūskite. Taip pašalinsite smėlį ir dulkes, kurios gali subraižyti objektyvą.

2 žingsnis. Nustatykite fokusavimą

Jei fotografuojate ką nors judančio, vaizdo kamerai gali būti sunku sekti objektą ir koreguoti fokusavimą. Prieš fotografuodami bakstelėkite ekraną, kad galėtumėte pakoreguoti telefono vaizdo kameros fokusavimą ir judantis objektas būtų sufokusuojamas kaip galima labiau. Mat vaizdo kameros automatinio fokusavimo funkcija ne visada fokusuoja ten, kur reikia – kartais ją reikia nustatyti rankiniu būdu.

3 žingsnis. Naudokitės tinklelio linijomis

Vienas iš lengviausių ir geriausių būdų pagerinti mobiliuoju telefonu fotografuojamas nuotraukas – įjungti vaizdo kameros tinklelį. Ši funkcija ant vaizdo išmaniojo telefono ekrane uždeda linijas, grindžiamas „trečdalių taisykle“ – tiek horizontaliai, tiek vertikaliai ekranas padalijamas į devynias dalis.

Remiantis šia teorija tereikia nustatyti fotografuojamus objektus išilgai linijų ar jų susikirtimo taškuose ir nuotraukos bus labiau subalansuotos, lygesnės ir atrodys natūraliau.

4 žingsnis. Šviesumo pasirinkimas – natūralus ir technologinis

Kaip užtikrinti tinkamą nuotraukų šviesumo lygį? Jei fotografuojate dieną, šviesumo lygis turi būti vidutinis – nefotografuokite atsisukę tiesiai į saulę; taip pat nelaukite tamsiausio paros meto. Visuomet geriau surasti gerai apšviestą vietą, o ne naudoti silpną telefono LED apšvietimą. Pavyzdžiui, jei esate viduje, pabandykite fotografuoti taip, kad šviesa kristų ant fotografuojamo objekto – pro langą krentanti šviesa gali labiau pagerinti nuotraukas nei naujas fotoaparatas ar telefonas.

Dar vienas patarimas – jei fotografuojate nebrangiu išmaniuoju telefonu, jį laikykite tiesiai, nejudinkite ir naudokite vieną iš naudingiausių nuostatų – HDR („High Dynamic Range“). Tai vaizdo fiksavimo ir apdorojimo forma, padedanti vaizdo kamerai subalansuoti šešėlius. Ši funkcija leidžia sukurti žmogaus akiai artimesnius vaizdus.

5 žingsnis. Naudokite visas papildomas telefono galimybes

Kiekvienas išmanusis telefonas turi savo fotografavimo privalumų (ne vien fotoaparatą ir filmavimo kamerą) – daugelis telefono modelių, įskaitant LG Q60, gali atpažinti objektus ir nustatyti tinkamiausią fotografavimo režimą. Taip pat galite naudoti papildomas programas. Pavyzdžiui, puikus pagalbininkas nebrangiame išmaniajame telefone yra telefono vaizdo kamerų skaičius. LG Q60 turi tris vaizdo kameras gale: 16 MP su „Phase Detection Auto Focus“ (PDAF) funkcija, 5 MP su „Super Wide Angle“ funkcija ir 2 MP su „Depth Sensor“ funkcija, užfiksuojančia ryškų objekto vaizdą su sulietu fonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?