Telefonų ekranų kokybė kaip televizorių: 5 vaizdo įrašai jiems

Itin aukštos kokybės vaizdo įrašai šiandien prieinami ne tik televizoriuose ar kino teatruose, bet ir išmaniuosiuose telefonuose. Žiūrėti televizoriams pritaikytą turinį telefone įmanoma dėl tobulėjančių išmaniųjų įrenginių ekranų, kurie jau turi vis labiau populiarėjančią HDR technologiją. Anksčiau ją turėjo tik tam tikri televizorių modeliai, tačiau populiarėjant aukštos kokybės vaizdo turiniui, ji vis dažniau atsiranda ir išmaniuosiuose telefonuose. Todėl „OnePlus“ ekspertai pateikia 5 HDR vaizdo kokybės įrašus, kuriuos žiūrėti galėsite jau ir savo telefone.

 „OnePlus“ ekspertai pateikia 5 HDR vaizdo kokybės įrašus, kuriuos žiūrėti galėsite jau ir savo telefone.<br>  „OnePlus“ nuotr.
 „OnePlus“ ekspertai pateikia 5 HDR vaizdo kokybės įrašus, kuriuos žiūrėti galėsite jau ir savo telefone.<br>  „OnePlus“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2019, 1:36 PM

„HDR funkcija reiškia, kad ekranas gali atkurti platesnį spalvų spektrą, suteikdamas didesnį realistiškumo jausmą. Tačiau daugeliu atvejų HDR nusako ekrano ryškumo ir kontrasto galimybes. HDR technologija geba sukurti daugiau vaizdo kontrasto, šviesius vaizdo medžiagos tonus rodydama šviesiau nei įprastai, tamsius – tamsiau. Taip atsiveria kitos vaizdo ryškumo galimybės. Naujausia HDR10+ technologija, kurią jau turi „OnePlus 7 Pro“ telefonai, sukuria dar platesnę spalvų gamą, o tai nulemia dar ryškesnes, sodresnes ir daugiau gylio turinčias spalvas arba tiesiog gerokai ryškesnį vaizdą“, – sako „OnePlus“ vadovas Suomijos ir Baltijos šalių rinkoms Tuomas Lampen.

Į telefonus ši funkcija atkeliauja iš televizorių ekranų. Tokios technologijos pritaikymo telefonams tikslas – galimybė itin ryškų 4K TV vaizdą matyti ne tik namuose, bet ir būnant praktiškai bet kur.

5 HDR kokybės vaizdo įrašai

HDR ekranui būtinas ir HDR turinys. Tai nėra bet koks vaizdo įrašas su uždėtu ryškumo filtru. HDR turinys yra kitokio vaizdo formato, todėl turi būti sukurtas specialiai tokią kokybę palaikantiems įrenginiams.

Kad tokio turinio nereikėtų ieškoti toli, „OnePlus“ ekspertai pateikia 5 aukštos kokybės vaizdo įrašus, kuriuos galėsite žiūrėti HDR ekraną turinčiuose išmaniuosiuose telefonuose.

1. Ryškūs kelionių vaizdai priverčia pasijusti taip, lyg iš tikrųjų keliautume

HDR funkcija didžiausią reikšmę turi gamtos vaizdo įrašams. Norint patirti ryškiausias gamtos suteikiamas patirtis, ryškus, sodrus ir aiškus vaizdas telefone yra būtinas. Šiame vaizdo įraše pamatysite, kaip atrodo Pietų Amerikoje esanti Peru. Kvapą gniaužiantys vaizdai įmanomi tik įspūdingo vaizdo įrašo ryškumo dėka. Tačiau norint tuo įsitikinti, būtinas HDR funkciją turintis išmaniojo telefono ekranas.

2. Visos HDR patirtys jūsų telefone

Jei norite parodyti draugams ar patys patyrinėti HDR vaizdo galimybes, toli ieškoti nereikės – pakanka įsijungti šį vaizdo įrašą. Jame Amerikos indėnas šoka tradicinį kovos šokį, dėvėdamas ryškią aprangą ir atlikdamas ne mažiau įspūdingus šokio judesius. Šis vaizdo įrašas atskleidžia ne tik kontrasto bei spalvų gamos ryškumą, bet ir vaizdo detalumą, aštrumą, kuris yra būdingas HDR turiniui.

3. Tobulėja ir animacija

HDR parametrai taikomi ne tik nufilmuotiems, bet ir kompiuteriu sukurtiems vaizdams. Šiame vaizdo įraše pamatysite, kaip atrodo HDR animacija, kuri tikrai turėtų patikti jauniesiems išmaniųjų telefonų naudotojams.

4. Filmai dar įspūdingesni ir tikroviškesni

HDR kokybė svarbi ne tik dokumentikai, bet ir vaidybiniams filmams. Plintant HDR technologijai, plečiasi ir ją išnaudojančių filmų sąrašas. Tokius filmus išvysti galite sparčiai populiarėjančiose ir telefonams pritaikytose vaizdo įrašų platformose „Netflix“ ar „Amazon Prime“. Tačiau HDR kokybę siūlo ir kai kurie didieji Holivudo filmai. Pavyzdžiui, daugeliui jau gerai pažįstamo filmo „Keršytojai“ formatas yra būtent toks. O čia galite pasigrožėti šio filmo ištrauka.

5. Žaidimai stebina realybės pojūčiu

Norint patirti visą naujausių kompiuterinių žaidimų malonumą, reikalinga aukšta vaizdo kokybė. Ji atskleidžia ne tik specialiųjų efektų, bet ir judesio, detalių bei žaidimo grafikos tikroviškumą. Visa tai svarbu norint įsijausti į žaidimo kuriamą tikrovę. Beveik prieš metus išleistas žaidimas „Marvel‘s Spider-Man“ sukurtas pasitelkiant HDR technologiją, todėl pažiūrėję šį vaizdo įrašą, pasijusite taip, lyg patys gelbėtumėte miestą nuo užpuolikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.