Žiniasklaida: „Google“ perkels „Pixel“ telefonų gamybą iš Kinijos į Vietnamą

„Alphabet Inc“ priklausanti „Google“ jau šiemet pradės „Pixel“ išmaniųjų telefonų gamybos perkėlimą iš Kinijos į Vietnamą, kur bendrovė kuria pigią tiekimo grandinę, skelbia verslo dienraštis „Nikkei“.

 Kinijoje pastaraisiais metais ir taip sparčiai kyla darbo jėgos kaštai, prie išlaidų prisideda ir JAV bei Kinijos prekybos karas.<br>Scanpix nuotr. 
 Kinijoje pastaraisiais metais ir taip sparčiai kyla darbo jėgos kaštai, prie išlaidų prisideda ir JAV bei Kinijos prekybos karas.<br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2019, 2:20 PM, atnaujinta Aug 28, 2019, 2:23 PM

Kinijoje pastaraisiais metais ir taip sparčiai kyla darbo jėgos kaštai, prie išlaidų prisideda ir JAV bei Kinijos prekybos karas.

Pasak su „Google“ planais susipažinusių leidinio šaltinių, bendrovė ketina iš Kinijos į Pietryčių Azijos šalis perkelti ne tik „Pixel“ telefonų, bet ir išmaniųjų kolonėlių „Google Home“ gamybą.

Bendrovė ketina šiemet parduoti nuo 8 iki 10 mln. „Pixel“ išmaniųjų telefonų. Tai yra dvigubai daugiau nei pernai, taigi Vietnamas taps itin svarbia šalimi „Google“ plėtrai išmaniųjų telefonų rinkoje.

„Google“ dalies „Pixel 3A“ telefonų gamybą į Vietnamą perkels jau šiemet, pranešė „Nikkei“.

Tuo tarpu dalis išmaniųjų kolonėlių bus gaminamos Tailande, tačiau šių naujų gaminių kūrimas vis dėlto vyks Kinijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.