E. Muskas: kompiuteriai mus aplenks visais atžvilgiais

Kompiuteriai tampa vis protingesni už žmones daugelyje sričių, ši tendencija tęsis ir toliau, mano „Tesla“ vadovas Elonas Muskas.

 „Kompiuteriai mus gerokai aplenks visais įmanomais atžvilgiais. Garantuoju“, – kinų prekybos milžinės „Alibaba“ vadovui Jackui Ma (kairėje) sakė E. Muskas.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 „Kompiuteriai mus gerokai aplenks visais įmanomais atžvilgiais. Garantuoju“, – kinų prekybos milžinės „Alibaba“ vadovui Jackui Ma (kairėje) sakė E. Muskas.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2019, 2:25 PM

„Kompiuteriai mus gerokai aplenks visais įmanomais atžvilgiais. Garantuoju“, – Šanchajaus Pasaulio dirbtinio intelekto konferencijoje (WAIC) kinų prekybos milžinės „Alibaba“ vadovui Jackui Ma sakė E. Muskas.

E. Musko komentarai atspindi vis besikeičiantį technologijų pasaulio kraštovaizdį, pokyčiai neaplenkia ir dirbtinio intelekto, į kurį pasaulio technologijų bendrovės investuoja didžiulius pinigus, rašo CNBC.

Žymusis „Tesla“ vadovas taip pat pabrėžė, kad dirbtinio intelekto pažangos įrodymas – kompiuterių sugebėjimas nesunkiai žaisti šachmatus ar kinišką „Go“ stalo žaidimą ir nugalėti šių žaidimų pasaulio čempionus.

„Jūsų telefonas galėtų sutriuškinti šachmatų pasaulio čempioną“, – J. Ma tvirtino E. Muskas.

Jis taip pat atskleidė, kaip jo įkurto startuolio „Neuralink“ vystomos technologijos gali padėti žmonėms sustiprinti savo sugebėjimas tam tikrose srityse. Bendrovė siekia dirbtinio intelekto pagalba pagerinti žmonių kognityvinius gebėjimus.

„Pirmas dalykas, kurį turime suprasti – mes labai kvaili. Tikrai galime sukurti dalykus, kurie yra protingesni už mus pačius“, – sakė E. Muskas.

Savo ruožtu J. Ma nesutiko su E. Musko požiūriu ir tikino, kad kompiuteris niekada nebuvo sukūręs kito organizmo.

„Niekada savo gyvenime, ypač per pastaruosius du metus, kai žmonės daug kalba apie dirbtinį intelektą, nemaniau, kad žmonės bus valdomi mašinų. Niekada apie tai negalvojau. Tai neįimanoma“, – tvirtino J. Ma.

Pasak „Alibaba“ įkūrėjo, šachmatai ar „Go“ yra skirti žaisti žmonėms prieš kitus žmones, o ne prieš kompiuterius.

„Norėčiau pamatyti du kompiuterius kovojant vienas prieš kitą“, – pridūrė J. Ma.

Anksčiau E. Muskas ne kartą kalbėjo apie dirbtinio intelekto vaidmenį ateities visuomenėje. Tarp inovatoriaus pareiškimų – pasvarstymas, kad šalių konkurencija dirbtinio intelekto srityje gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?