„Facebook“ masiškai trenkė Ukrainoje veikusiems „troliams“

„Facebook“ masiškai deaktyvavo paskyras, puslapius ir grupes, Ukrainoje vykdžiusias organizuotas dezinformacijos kampanijas. Oficialūs atstovai teigia, kad iš viso per šią operaciją „Facebook“ ištrynė 168 vartotojų paskyras, 149 puslapius ir 79 grupes.

 „Facebook“ masiškai deaktyvavo paskyras, puslapius ir grupes, Ukrainoje vykdžiusias organizuotas dezinformacijos kampanijas.<br>123RF iliustr.
 „Facebook“ masiškai deaktyvavo paskyras, puslapius ir grupes, Ukrainoje vykdžiusias organizuotas dezinformacijos kampanijas.<br>123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 4:11 PM, atnaujinta Sep 17, 2019, 4:13 PM

Pranešama, kad žalingos paskyros buvo identifikuotos ne vien pagal jų skleidžiamą turinį, bet pagal jų veiklos analizę. Pasak „Facebook“ Kibernetinio saugumo socialiniuose tinkluose vadovo Nathanielio Gleicherio, pašalintosios paskyros susijusios su Kijeve veikiančia viešųjų ryšių agentūra „Pragmatico“.

Kaip „Facebook“ spaudos tarnyba sakė tinklalapiui ain.ua, žmonės, užsiėmę šia veikla, naudojo netikras paskyras moderuodami grupes ir puslapius, taip didinami pasiekiamumą (angl. engagement), platindami turinį ir nukreipdami žmones į išorines svetaines, kuriose apsimetinėjo naujienų žiniasklaida.

Skaičiuojama, kad minėta Kijevo įmonė reklamai išleido apie 1,6 milijono JAV dolerių, jai iš viso pavyko pritraukti apie 4,2 milijono sekėjų, prie grupių buvo prisijungę apie 400 000 vartotojų.

Parengta pagal ovision.com.ua

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.