M. Zuckerbergas žada eiti „ant kilimėlio“

„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas žada eiti „ant kilimėlio“ pas JAV politikus ir taip išvengti jo vadovaujamos bendrovės suskaidymo, apie kurį garsiausiai kalba demokratų kandidatė į prezidentus Elizabeth Warren.

„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas žada eiti „ant kilimėlio“ pas JAV politikus ir taip išvengti jo vadovaujamos bendrovės suskaidymo, apie kurį garsiausiai kalba demokratų kandidatė į prezidentus Elizabeth Warren. <br>Scanpix nuotr. 
„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas žada eiti „ant kilimėlio“ pas JAV politikus ir taip išvengti jo vadovaujamos bendrovės suskaidymo, apie kurį garsiausiai kalba demokratų kandidatė į prezidentus Elizabeth Warren. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Mikutavičius

Oct 2, 2019, 9:31 AM, atnaujinta Oct 2, 2019, 2:27 PM

M. Zuckerbergas apie politikų ketinimus suskaidyti „Facebook“ į mažesnes bendroves kalbėjo susitikime su „Facebook“ darbuotojais liepą, o antradienį portale „The Verge“ buvo paviešintas nutekintas susitikimo garso įrašas.

Įraše M. Zuckerbergas aptaria „Facebook“ suskaidymo planą, kurį iškėlė Masačiusetso valstijos senatorė ir demokratų kandidatė į prezidentus Elizabeth Warren.

E. Warren yra itin arši „Facebook“ dominavimo socialinių tinklų rinkoje kritikė. Prezidento rinkimų kampanijoje ji atskleidė planą suskaidyti didžiąsias technologijų bendroves, tai esą „neleistų vykti neteisėtiems ir nekonkurenciniams susijungimams“ ir priverstų technologijų bendroves „konkuruoti tarpusavyje, kad sukurtų geresnį produktą“, rašo „Deutsche Welle“.

„Jei ji (E. Warren) bus išrinkta prezidente, galiu lažintis, mes turėtume teisinį ginčą ir, manau, mes tą ginčą laimėtume. Ar mums tai būtų nemalonu? Taip, aš tikrai nenoriu didžiulio teisinio ginčo su mūsų pačių valdžia“, – sakė M. Zuckerbergas.

„Galų gale, jei kažkas bandys grasinti tokiais esminiais dalykais, eisiu ant kilimėlio ir kovosiu“, – pareiškė „Facebook“ vadovas.

Po M. Zuckerbergo komentarų paviešinimo, jam atsakyti tviteryje suskubo pati E. Warren.

„Tikrai nemalonu būtų tai, jei mes nesutvarkytumėme korumpuotos sistemos, kuri leidžia tokioms didžiulėms bendrovėms, kaip „Facebook“ imtis neteisėtų ir antikonkurencinių praktikų, pažeidžiant vartotojų teisę į privatumą“, – rašė demokratų kandidatė į prezidentus.

Reguliuotojai visame pasaulyje tiria „Facebook“ dėl duomenų apsaugos ir dezinformacijos sklaidos socialiniame tinkle.

Nutekintame garso įraše M. Zuckerbergas pareiškė, kad didelių technologijų bendrovių suskaidymas lemtų dar didesnį dezinformacijos mastą, nes „bendrovės negalėtų koordinuoti veiksmų ir bendradarbiauti“.

Vis dėlto M. Zuckerbergo pareiškimas neįtikino E. Warren.

„Daugiau nei 85 proc. socialinių tinklų srauto praeina pro svetaines, kurias valdo „Facebook“. Jie turi daug galios ir nesusiduria su jokia konkurencija bei nėra niekam atskaitingi. Jie sunaikino konkurenciją, pasinaudojo mūsų asmenine informacija pelnui gauti, kenkė mūsų demokratijai ir žaidimo lauką pakreipė prieš mus visus“, – teigė E. Warren.

Pats M. Zuckerbergas garso įrašo nutekinimą pakomentavo savo „Facebook“ paskyroje, kurioje feisbuko įkūrėjas tvirtina, kad susitikime su darbuotojais jis tik atsakinėjo į klausimus. Jis taip pat paragino „daryti tai, kas teisinga ilguoju laikotarpiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.