„Microsoft“ stabdo operacinių sistemų mobiliems įrenginiams palaikymą

Kasdien susiduriame su situacija, kad net didelės gamybos, logistikos ar prekybos įmonės Baltijos šalyse ne tik kad tinkamai nesiruošia, bet ir nežino apie iššūkius jų verslui, kurie laukia „Microsoft“ nutraukiant paskutiniųjų operacinių sistemų, skirtų mobiliems įrenginiams, palaikymą. „Microsoft“ jau nustojo palaikyti „Windows Embedded CE 6.0“ ir 2020 m. Sausio 14 d. stabdomas „Windows Embedded Handheld 6.5“palaikymas. Įrenginiai, kuriuose veikia ši operacinė sistema, nebus apsaugoti nuo saugumo grėsmių. Artimiausių metų laikotarpyje bus stabdoma ir įrenginių, naudojančių „Microsoft OS“, gamyba.

 Sausio 14 d. stabdomas „Windows Embedded Handheld 6.5“palaikymas. Įrenginiai, kuriuose veikia ši operacinė sistema, nebus apsaugoti nuo saugumo grėsmių.
 Sausio 14 d. stabdomas „Windows Embedded Handheld 6.5“palaikymas. Įrenginiai, kuriuose veikia ši operacinė sistema, nebus apsaugoti nuo saugumo grėsmių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2019, 3:45 PM

„Jei vartotojams, kurie naudojasi mobiliais telefonais ši žinia nereiškia nieko, nes visi naudojasi telefonais su „Android“ ir „iOS“, tai specializuotuose mobiliuosiuose įrenginiuose, skirtuose verslui, situacija blogesnė – iki šiol apie 80% įrenginių Baltijos šalyse tebėra su senosiomis „Windows“ operacinėmis sistemomis. Manome, kad dabar įmonėms atėjo metas priimti ryžtingus sprendimus, užtikrinančius sklandų verslo tęstinumą. Tinkamų mobiliųjų įrenginių pasirinkimas kritiškai svarbių funkcijų atlikimui yra svarbus verslo sprendimas.“ – teigia UAB „Raso“ pardavimų vadovas Ričardas Tamašiūnas.

Ignoruodamas laikmečio technologines realijas ir iššūkius, verslas rizikuoja tiesiog sustoti ir per itin trumpą laiką bus priverstas spręsti užduotis, kurios nebuvo spręstos kelis pastaruosius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.