„Mastercard“ atsisakė dalyvauti „Facebook“ kriptovaliutos projekte

JAV bendrovė „Mastercard“, antra pagal dydį mokėjimų sistema pasaulyje, atsisakė dalyvauti kuriant „Facebook“ kriptovaliutą „Libra“, pranešė „The Wall Street Journal“ ir „Bloomberg“, cituodami šaltinius.

 JAV bendrovė „Mastercard“, antra pagal dydį mokėjimų sistema pasaulyje, atsisakė dalyvauti kuriant „Facebook“ kriptovaliutą „Libra“.<br> 123F nuotr.
 JAV bendrovė „Mastercard“, antra pagal dydį mokėjimų sistema pasaulyje, atsisakė dalyvauti kuriant „Facebook“ kriptovaliutą „Libra“.<br> 123F nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-14 13:39, atnaujinta 2019-10-14 13:42

Penktadienį apie pasitraukimą iš projekto paskelbė „EBay“ ir „Stripe“, o „PayPal“ apie tai pranešė praėjusią savaitę.

„EBay“ atsisakymą dalyvauti projekte paaiškino ketinimu pradėti kitą savo projektą, tuo tarpu „Stripe“ pažadėjo ateityje galvoti apie prisijungimą prie projekto „Libra“.

„Bloomberg“ duomenimis, pirmadienį asociacijos „Libra“ nariai turėjo susitikti Ženevoje ir pasirašyti steigiamąjį susitarimą.

Kiek anksčiau „The Wall Street Journal“ pranešė, kad „Visa“, „Mastercard“ ir kiti „Facebook“ finansiniai partneriai peržiūri savo dalyvavimą kriptovaliutos „Libra“ projekte, atsižvelgdami į JAV ir Europos pareigūnų kritiką.

„Facebook“ oficialiai pristatė savo kriptovaliutą birželio mėnesį. Ji bus klasifikuojama kaip stabilioji kriptovaliuta, užtikrinta nacionalinėmis valiutomis ir turtu. Bendrovė planuoja paleisti skaitmeninę valiutą į apyvartą 2020 metais.

„Visa“, „Mastercard“ ir „PayPal Holding“, „Uber Technologies“ ir kiti „Libra“ asociacijos nariai ketino investuoti 10 mln. JAV dolerių į „Facebook“ kriptovaliutos projektą.

Projektas „Libra“ sulaukė daug JAV ir Europos reguliavimo institucijų dėmesio.

Rugpjūtį Europos Sąjunga pradėjo antimonopolinį „Facebook“ mokėjimo sistemos tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.