Keistas pasiūlymas: paslaptinga įmonė už jūsų veidą siūlo didelius pinigus

Turite malonų ir draugišką veidą, o ir 128 000 dolerių banko sąskaitoje skamba visai patraukliai? Kodėl gi tuomet nepardavus visų teisių į... savo veidą? Nors toks pasiūlymas skamba išties keistai – o galbūt ir šiek tiek bauginančiai – jis vis tiek yra tikras.

Ši kompanija planuoja nusipirkti kurio nors žmogaus veidą ir jį naudoti ant humanoidų – virtualių draugų, padėsiančių vyresnio amžiaus žmonėms. <br>123RF nuotr. 
Ši kompanija planuoja nusipirkti kurio nors žmogaus veidą ir jį naudoti ant humanoidų – virtualių draugų, padėsiančių vyresnio amžiaus žmonėms. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2019, 8:39 PM

Savo pavadinimo neatskleidžianti privati kompanija neseniai išplatino skelbimą, kuriuo skelbiasi ieškanti žmogaus, sutiksiančio už apvalią pinigų sumą parduoti savo veidą, kuris vėliau bus naudojamas įvairiuose robotuose.

Taip, supratote teisingai, ši kompanija planuoja nusipirkti kurio nors žmogaus veidą ir jį naudoti humanoiduose – virtualiuose fiziniuose draugų, padėsiančių vyresnio amžiaus žmonėms. Būtent dėl to jie ir bando surasti žmogų, turintį malonų ir draugišką veidą.

Prie šio projekto kompanija dirba jau apie penkerius metus, o galutinis rezultatas turėtų būti pasiektas kitais metais. Tačiau savo vardo neatskleidžianti kompanija ties čia neketina sustoti, pagrindinis jų tikslas šiuos robotus gaminti masiškai ir pardavinėti juos viso pasaulio rinkai.

Kas keisčiausia, kad be visos šios informacijos – skelbimas neatskleidžia daugiau jokių detalių. Dizainerio ar pačios kompanijos vardas nėra atskleidžiamas, taip pat neaišku, su kuo tiksliai tam žmogui reikės sutikti. Tiesa, Londone įsikūrusi inžinerijos kompanija „Geomiq“, padedanti anoniminei kompanijai plėtoti šį robotų projektą, sako, kad daugiau detalių bus atskleista tiems kandidatams, kurie pereis į antrąjį atrankos etapą.

„Daug detalių apie projektą atskleisti negalime, nes su šia kompanija pasirašėme susitarimą, kad jų vardo neatskleisime“, –  savo „Twitter“ paskyroje rašo „Geomiq“.

„Kompanija savo vardo atskleisti nenori dėl to, kad pats projektas yra gana slaptas. Tiesa, jie tiki, kad robotai bus greitai prieinami visuomenei. Jų nuomone, toks skelbimas taip pat turėtų padidinti susidomėjimą jų robotais“, – tęsė inžinerijos kompanija savo įraše.

Tiesa, daugelis žmonių į tokį pasiūlymą žiūri skeptiškai. Nepaisant to, kad atrinktiems kandidatams bus atskleista daugiau detalių, daugelis vis tiek bando išsiaiškinti, kodėl gi šiame projekte nėra naudojamas generatyvus kolaboruojantis tinklas (angl. Generative adversarial network, GAN), kuris gali sugeneruoti netikrus žmonių veidus.

Nors ši technologija yra dar pakankamai nauja, ji jau jau leidžia sukurti neegzistuojančių žmonių veidus, kurių gyvi žmonės nesugeba atskirti kaip netikrų.

„Ar ši kompanija yra girdėjusi apie GAN? Yra jau daugiau nei 100 000 sugeneruotų veidų, kurie atrodo kaip tikri. Juos pasiimti galima jau dabar, be to, tai kainuotų tikrai mažiau nei jie siūlo mokėti“, – „Geomiq“ kompanijos įrašu „Twitter“ tinkle komentavo vienas vartotojas.

„Kodėl jie paprasčiausiai nesugeneruoja veido? Nėra būtina prašyti realaus žmogaus parduoti savo veidą, nežinau kas to norėtų. Bet gal kažko nesuprantu?“, – klausia kitas „Twitter“ vartotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.