Pristato papildytos realybės programą, padėsiančią padidinti tiekimo grandinės našumą

Pasaulinė sudėtingų tiekimo grandinės sprendimų lyderė GEFCO, bendradarbiaudama su ArtiShock, sukūrė naują pažangią papildytos realybės (PR) programą.

Pasaulinė sudėtingų tiekimo grandinės sprendimų lyderė GEFCO, bendradarbiaudama su ArtiShock, sukūrė naują pažangią papildytos realybės (PR) programą. <br>123RF nuotr. 
Pasaulinė sudėtingų tiekimo grandinės sprendimų lyderė GEFCO, bendradarbiaudama su ArtiShock, sukūrė naują pažangią papildytos realybės (PR) programą. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2019, 1:38 PM, atnaujinta Oct 23, 2019, 1:40 PM

Naująjį sprendimą, pavadintą „GEFCO Enterprise AR“, GEFCO krovinių ekspedijavimo padalinys naudos pakavimo šaldymo grandinėje, kurioje tikslumas ir našumas yra ypač svarbūs kokybės kontrolei pagerinti ir našumui padidinti.

„GEFCO Enterprise AR“ veikia naudojant „Microsoft HoloLens“ įrenginį ir leidžia GEFCO darbuotojams naudoti erdvinę skaitmeninę informaciją, pavyzdžiui, naudotojo vadovus ir darbo protokolus. Programa specialiai sukurta kokybės kontrolei pagerinti ir itin brangiam laikui taupyti pakuojant, ypač svarbius vaistus.

Programa buvo sukurta per mažiau nei metus bendradarbiaujant su ilgalaikiu partneriu ArtiShock, Nyderlanduose įsikūrusia visas papildytos realybės paslaugas teikiančia bendrove, procesui vadovaujant GEFCO logistikos plėtros vadovui Omarui van Geestui. Pirminė idėja gimė GEFCO inovacijų fabrike – logistikos paslaugų teikėjo vidiniame inkubatoriuje, kuriame identifikuojamos ir plėtojamos inovatyvios idėjos, kurios gali tapti sprendimais padedančiais augti verslui.

„GEFCO Enterprise AR“ sprendimas pirmą kartą buvo sėkmingai išbandytas GEFCO Šipholio sandėlyje ir tam tikrais atvejais našumas padidėjo 50%, be to, jis suteikė įvairios netiesioginės naudos, įskaitant sutrumpėjusį darbuotojų mokymo laiką.

Pasibaigus bandomajam „idėjos patvirtinimo“ etapui, GEFCO ketina sprendimą diegti savo pasauliniame tinkle ir verslo linijose, kad dar geriau ištirtų papildomas technologijos galimybes, leisiančias padidinti našumą ir gerinti kokybę teikiant paslaugas visų pramonės šakų klientams, ypač „automotive“.

GEFCO pasaulinė gyvosios gamtos mokslų ir sveikatos priežiūros vadovė Karin van den Brekel sakė: „Pakavimo procesas yra gyvybiškai svarbus GEFCO krovinių ekspedijavimo padaliniui, ypač svarbių vaistų, kuriuos klientų vardu pristatome oro transportu visame pasaulyje. Tam būtinas specialus pakavimas, o produkto nepažeidžiamumui užtikrinti būtina itin tiksliai laikytis instrukcijų.

„GEFCO Enterprise AR“ padės padidinti šio proceso našumą, sumažinti klaidų kiekį ir pagerinti mokymo procesą. Nekantraujame ištirti produkto naudojimo ateityje atvejus ir toliau glaudžiai bendradarbiausime su „Artishock“.“

„ArtiShock“ vykdomasis direktorius Cristianas Vorstius Kruijffas: „Papildyta realybė iš esmės keičia tai, kaip suvokiame aplinką ir kaip žengiame profesiniu keliu. Erdvinės kompiuterijos svarbą galima prilyginti išmaniojo telefono išpopuliarėjimui. Pamažu PR skverbsis į kiekvieno žmogaus gyvenimą ir per 5–10 metų taps plataus vartojimo preke. Iki to laiko organizacijos gali išlaisvinti šį potencialą bei užimti lyderių pozicijas.

Šis bendradarbiaujant su GEFCO vykdomas projektas atskleidė, kaip realu tikėtis ir iš tikrųjų pasiekti teigiamą ROI (investicijų grąžą) investuojant į papildytą realybę. Galima pasiekti tiesioginės ir lengvai įvertinamos finansinės naudos, pavyzdžiui, dėl padidėjusio našumo ir pagerėjusios kokybės. Netiesioginės naudos pavyzdžiais galima laikyti didesnį darbuotojų pasitenkinimą ir gebėjimą greitai tobulinti naujų darbuotojų įgūdžius.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.