Specialus nindzių ginklas, nuo kurio žaizdų retai kas išgyvendavo

Šis lokio nagus primenantis ginklas senovės Japonijoje buvo efektyvesnis, nei galima pamanyti. Tai – Tekkō-kagi, japonų nindzių ginklas. Niekas tiksliai nežino, kada Tekkō-kagi buvo išrastas, tačiau manoma, kad jis buvo sukurtas kopijuojant žemdirbystės įrankius. Taip manoma todėl, kad ninzdės privalėjo išmokti bet kokį po ranka pasitaikiusį daiktą panaudoti kaip ginklą.

Tai – Tekkō-kagi, japonų nindzių ginklas. <br>Wikimedia Commons nuotr. 
Tai – Tekkō-kagi, japonų nindzių ginklas. <br>Wikimedia Commons nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 12:11 PM

Tekkō-kagi dažnai naudotas poromis, bet dar dažniau – kartu su kokiu nors durtuvu ar kalaviju. Viskas priklausė nuo to, kokią misiją vykdo nindzė. Tekkō-kagi yra lengvai paslepiamas ir labai paprastas ginklas. Jį įprastai sudaro keturi nagai. Iš pradžių tai būdavo panašu į dideles vinis, tačiau velesni Tekkō-kagi pavyzdžiai jau turėjo specialiai nukaldintus smaigus.

Nindzėms Tekkō-kagi buvo nemirtino poveikio ginklas, juo buvo galima sugriebti ir neutralizuoti priešininką. Kita vertus, Tekkō-kagi gali palikti ir labai gilias žaizdas – ne vienas su šiuo ginklu susidūręs nindzės priešininkas neturėdavo vilties išgyventi.

Ginklo naudojimo technika yra tokia, kokią ir įsivaizduojate – tiesiog draskomas veidas ir krūtinė. Taip pat galima sugriebti drabužius, sužeisti ginklą laikančią ranką. Nindzės būdavo mokomi naudoti Tekkō-kagi kalavijo atėmimui ar netgi sulaužymui. Kadangi Tekkō-kagi dengdavo visą išorinę plaštakos dalį, juo taip pat buvo galima gintis nuo kalavijo kirčių.

Tekkō-kagi reikalavo ir gerų įgūdžių. Neteisingai blokuotas kardo kirtis galėjo kainuoti ranką, o bandymas atimti ar sulaužyti priešininko ginklą galėjo baigtis itin prastai. Tikriausiai todėl šie ginklai šiais laikais nebėra sutinkami net ir tradicinių kovos menų mokyklose – šiais laikais tiesiog nebėra prasmės mokytis naudoti ginklą, kuris ir anksčiau nebuvo labai efektyvus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.