Laida #42: paaiškės, kada su kompiuteriais pagaliau susišnekėsime balsu ir lietuviškai

Kada kompiuteriai pagaliau ims suprasti šnekamąją lietuvių kalbą? Kada galiausiai galėsime ne baksnoti pele ar vesti tekstą klaviatūra, o tiesiog ištarti tai, ką norime pasakyti kompiuteriui balsu – ir kompiuteris viską supras, iššifruos ir parašys už mus?

 Kada kompiuteriai pagaliau ims suprasti šnekamąją lietuvių kalbą?
 Kada kompiuteriai pagaliau ims suprasti šnekamąją lietuvių kalbą?
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2019, 7:54 PM

Kada balsu lietuviškai valdysime kompiuterius, telefonus – o galbūt automobilį ar ir kokį šaldytuvą? Kodėl lietuvių kalba taip ilgai ir sunkiai eina į kompiuterijos pasaulį? Kas daroma šia linkme – ir svarbiausia, kuo prie to atėjimo gali prisidėti kiekvienas iš mūsų?

Apie visa tai pasakos du Vilniaus universiteto mokslininkai – Gediminas Navickas ir dr. Audrius Valotka – kuriantys lietuvių šnekos atpažinimo ir sintezavimo sistemą LIEPA.

Rūpimus klausimus kviečiame užduoti šio anonso komentaruose – ar laidos #42: autostopu per galaktiką su Adomu Rutkausku transliacijos metu, kurią per pagrindinę Lrytas.lt „Facebook“ paskyrą galėsite stebėti ketvirtadienį nuo 13 val. Lietuvos laiku – bet pažadame, kad iš anksto pateikti klausimai bus pateikti smagesniu ir įdomesniu būdu :)

Mokslo populiarinimo videolaida „#42: autostopu per galaktiką su Adomu Rutkausku“ vyksta du kartus per mėnesį portale lrytas.tv bei lrytas.lt „Facebook“ paskyrose. Laidų įrašus taip pat galima rasti ir portale lrytas.lt bei lrytas.tv „Youtube“ kanale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.