Štai ką greičiausiai pamato galvojantys, kad mato ateivius – vaizdas ir linksmas, ir šiek tiek šiurpus

Nepaisant milijonų žmonių, kurie teigia matę ateivius, tikslus skaičius atvejų, kai matyti vaizdiniai pasitvirtino iš tiesų besantys nežemiškais kūriniais ar padarais, sutampa su pasitvirtinusių sąmokslo teorijų apie skiepų žalą atvejais. Ir tas skaičius yra viešai žinomas: nulis, rašo „IFL Science“.

 Na, o neseniai internete paplitęs vaizdo įrašas tik įrodo, kad iš tiesų tie ateiviai, kuriuos „matė“ kai kurie žmonės, paprasčiausiai galėjo būti gerokai kas kita, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.
 Na, o neseniai internete paplitęs vaizdo įrašas tik įrodo, kad iš tiesų tie ateiviai, kuriuos „matė“ kai kurie žmonės, paprasčiausiai galėjo būti gerokai kas kita, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-24 21:27, atnaujinta 2019-11-25 09:30

Na, o neseniai internete paplitęs vaizdo įrašas tik įrodo, kad iš tiesų tie ateiviai, kuriuos „matė“ kai kurie liudininkai, paprasčiausiai galėjo būti ne kas kitas, o... pelėdos jaunikliai.

„Twitter“ vartotojas Danielis Hollandas savo paskyroje pasidalino vaizdo įrašu su tokiu prierašu: „Esu pilnai įsitikinęs, kad tie žmonės, kurie teigia matę ateivius, iš tiesų matė pelėdos jauniklius“. Na, o pasižiūrėjus jo įkeltą vaizdo įrašą, tikrai sunku ginčytis su tokiu teiginiu.

Vaizdo įraše trumpai matome statybvietę, galiausiai kamera pakyla viršun ir ertmėje pamatome du pelėdos jauniklius. Perspėsime, kad prieš peržiūrint vaizdą reikėtų pasiruošti – kadangi daugelis tokio rezultato tikrai nesitikės. Kitaip sakant, jei manėte, kad pelėdos mažyliai yra nedideli, plunksnuoti, mieli ir maži padarėliai – labai stipriai klystate.

Kai kurie žmonės po vaizdo įrašu juokauja, kad net ir žinant, jog tai yra pelėdos – patikėti sunku. Štai viena vartotoja juokais siūlo versiją, kad „tai yra ateiviai, persirengę pelėdomis“.

Įsivaizduokite, kad vakare einate parku, ir nuo medžio iš viršaus į jus pažvelgia tokia būtybė – greičiausiai pasuktumėte kita kryptimi, o vėliau bandytumėte išsiaiškinti, ką gi tokio ten pamatėte. Beje, kai kuriems atrodo keista, jog pelėdas žmonės galėtų sumaišyti su ateiviais – tačiau pasirodo, jog tais metais, kai šis vaizdo įrašas buvo padarytas, nufilmuotoje vietoje dirbantys statybininkai iš tiesų pagalvojo, kad tai yra padarai ne iš mūsų planetos.

Zoologijos parko ekspertai teigia, kad tai greičiausiai yra paprastosios liepsnotosios pelėdos jaunikliai – kadangi pasižymi charakteringu žemyn nulenktu snapu. Beje, šių paukščių yra ir Lietuvoje – tačiau pas mus jos yra įrašytos į raudonąją knygą.

Po vaizdo įrašu kiti „Twitter“ vartotojai teigė, kad paukščiai ne tik atrodo, bet ir elgiasi kaip ateiviai. Tačiau zoologai ir čia turi paaiškinimą. Pasirodo, kad kai paukštis sukoncentruoja į ką nors dėmesį, jis būna labai atidus ir susitelkęs. Be to, kadangi tai buvo statybvietė, paukščiai stovėjo ant plokščio paviršiaus – tuo tarpu jei jie būtų turėję į ką įsikibti, greičiausiai vaizdo įraše juos matytume ne stovinčius stačiai, bet tupinčius.

Na, ir nors tai nėra ateiviai, bet jei jau prabilome apie pelėdas, štai dar keletas nuotraukų, parodančių, kad pelėdos turi ilgas kojas – tai dar vienas dalykas, kurio tikriausiai nežinojote.

Parengta pagal „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.