HP pakartojo atmetanti „Xerox“ pasiūlymą

Kompiuterių ir spausdintuvų gamintoja HP sekmadienį dar kartą atmetė „Xerox“ 33 mlrd. JAV dolerių vertės perėmimo pasiūlymą, sakydama, kad tokia suma reiškia, jog bendrovė yra „smarkiai nuvertina“.

 Kompiuterių ir spausdintuvų gamintoja HP sekmadienį dar kartą atmetė „Xerox“ 33 mlrd. JAV dolerių vertės perėmimo pasiūlymą.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Kompiuterių ir spausdintuvų gamintoja HP sekmadienį dar kartą atmetė „Xerox“ 33 mlrd. JAV dolerių vertės perėmimo pasiūlymą.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-25 08:44

Jei įvyktų, perėmimas leistų sujungti dvi ilgą istoriją turinčias įmones – „Xerox“ buvo įkurta 1906 metais ir išgarsėjo kopijavimo aparatais.

Tuo tarpu veiklą pradėjusi 1939 metais, HP iš pradžių gamino garso aparatūrą, tačiau galiausiai tapo viena iš pirmųjų Silicio slėnio technologijų pramonės lyderių.

„Dar kartą pakartojame, kad atmetame „Xerox“ pasiūlymą, nes jis labai nuvertina HP“, – laiške teigė HP direktorių valdyba.

„Vis dar lieka neaiškumo dėl „Xerox“ galimybių padidinti siūlomo užmokesčio dalį grynaisiais“, – pridūrė bendrovė.

Praėjusią savaitę „Xerox“ teigė buvusi „labai nustebinta“ tuo, HP atmetė perėmimo už grynuosius ir akcijas pasiūlymą, kuriuo kompiuterių gamintojos vertė buvo įvertinta 22 JAV doleriais už akciją.

Pasak „Xerox“ valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus Johno Visentino, šis pasiūlymas sudaro 29 proc. didesnę kainą nei vėliausia vidutinė HP akcijų prekybos kaina.

Aktyvus investuotojas Carlas Icahnas neseniai leidiniui „The Wall Street Journal“ pareiškė, kad sujungimas turėtų būti „akivaizdžiu“ žingsniu ir padidintų grąžą abiejų bendrovių akcininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.