Telefone laikote darbo duomenis? Atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus

Darbui naudoti asmeninį telefoną yra išties labai patogu. Tačiau, ar esate tikras, kad visa jame kaupiama informacija yra tinkamai apsaugota? Pasaulio kibernetinio saugumo organizacijų lyderės „IronNet Cybersecurity“ atliktas tyrimas atskleidė, kad 80 proc. įmonių per metus patiria bent vieną kibernetinį įsilaužimą. Sužinokite, kokia apsauga turite pasirūpinti, jei savo išmaniajame laikote darbo duomenis.

Darbui naudoti asmeninį telefoną yra išties labai patogu. Tačiau, ar esate tikras, kad visa jame kaupiama informacija yra tinkamai apsaugota? <br>123RF nuotr. 
Darbui naudoti asmeninį telefoną yra išties labai patogu. Tačiau, ar esate tikras, kad visa jame kaupiama informacija yra tinkamai apsaugota? <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2019, 1:59 PM, atnaujinta Dec 13, 2019, 2:01 PM

Skirtingiems duomenims – skirtingos aplinkos

Viename telefone laikyti ir darbo, ir asmeninę informaciją nėra nieko blogo, jei pasirūpinsite maksimalia išmaniojo apsauga. Norėdami apiplėšti dideles įmones, kibernetiniai sukčiai dažniausiai taikosi į įmonių darbuotojus. Nulaužę darbuotojo asmeninį elektroninį paštą, kuris yra prijungtas prie jokia saugumo sistema neapsaugoto darbo telefono, jie nesunkiai gali pasiekti visus reikalingus konfidencialius įmonės duomenis.

Tam, kad nesukeltumėte grėsmės nei sau, nei darbdaviui, turite pasirūpinti patikima įrenginio apsauga. Didieji technologijų gamintojai siūlo tokius sprendimus, kurie padėtų vartotojams telefonu darbo užduotis atlikti ne tik patogiai, bet ir saugiai. Vienas iš tokių pavyzdžių „Samsung“ telefonuose įdiegta „Knox“ sistema, kuri pasižymi aukštu saugumo lygiu ir aptikusi grėsmę iškart praneša telefono savininkui. Ši sistema taip pat turi specialią platformą, kurioje galima saugiai laikyti visus darbo duomenis.

Dėl papildomų saugumo standartų užšifruotame konteineryje darbo dokumentai, programėlės ar elektroninio pašto dėžutė vartotojui yra pasiekiami tik įvedus jo nustatytą slaptažodį. Net jei įtariate, kad jūsų telefonas galėjo būti pasiektas kibernetinių nusikaltėlių, sistemoje integruotas nuotolinis užraktas užkirs kelią grėsmę keliančiai prieigai pri konfidencialių duomenų.

Patikimas interneto ryšys

Ar žinote, kad kibernetiniai nusikaltėliai gali lengvai pasiekti jūsų duomenis per viešą bevielį tinklą? Per jį rekomenduojama neatlikti jokių bankinių pavedimų, nes už viešo „Wi-Fi“ gali slėptis sukčiai, kurie laukia kada prisijungsite ir nežinodami patikėsite jiems visą savo bankinę informaciją.

Tačiau, net ir neatlikdami bankinių pavedimų, greičiausiai neišvengsite prisijungimo prie viešo tinklo – jo dažnai prireikia oro uostuose ar viešint užsienyje. Tad, jeigu darbui naudojate silpnai apsaugotą telefoną, net atostogaudami galite sukelti grėsmę už tūkstančių kilometrų likusiam verslui.

Dėl to, siekdami užkirsti kelią kibernetinėms atakoms, technologijų gamintojai diegia pažangias saugumo inovacijas. Viena jų – išmanus „Wi-Fi“, kuris aptikęs kenkėjišką ryšį, automatiškai telefoną perjungia į saugų LTE tinklą ir apsaugo išmanųjį nuo galimų duomenų vagysčių.

Sustiprinti slaptažodžiai

Viena dažniausių priežasčių, kodėl kibernetiniams nusikaltėliams lengvai pavyksta įsilaužti į vartotojų išmaniuosius – nesudėtingas, kelioms paskyroms naudojamas vienodas slaptažodis. Dėl to ekspertai rekomenduoja darbo ir asmeninėms paskyroms naudoti skirtingus, sunkiai įveikiamus slaptažodžius.

Prisiminti jų daugybę išties nėra lengva, tačiau technologijų gamintojai rekomenduoja naudoti tapatybės valdymo funkciją, kuri leidžia po vienu užraktu saugiai laikyti visus savo slaptažodžius. Naudodami biometrinį autentifikavimą būsite tikri, kad niekas kitas negalės pasiekti nei darbo, nei asmeninių duomenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.