Paaiškėjo pirmoji šalis, kuri ginkluojasi dronais-kulkosvaidžiais

Dronas vadinamas „Songar“ ir su savimi gali gabentis 200 šaudmenų apkabų, rašo Technologijos.lt.

 „Songar“ droną sukūrė Turkijos elektronikos kompanija „Asisguard“ – ir kompanijos teigimu, žmogus šį droną gali valdyti nuo jo nutolęs iki 10 km.<br> Gamintojų iliustr.
 „Songar“ droną sukūrė Turkijos elektronikos kompanija „Asisguard“ – ir kompanijos teigimu, žmogus šį droną gali valdyti nuo jo nutolęs iki 10 km.<br> Gamintojų iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2020, 3:02 PM

Pabrėžiama, kad „Songar“ dronas yra pakankamai tikslus ir šaudant iš 200 metrų atstumo, kiekviena kulka gali pasiekti žmogaus dydžio taikinį. Stebėtinas taiklumas, ir jį galima dar padidinti – sakoma, kad į taikinį kulkos taikliai lėktų ir iš 400 metrų atstumo.

„Songar“ droną sukūrė Turkijos elektronikos kompanija „Asisguard“ – ir kompanijos teigimu, žmogus šį droną gali valdyti nuo jo nutolęs iki 10 km.

Vos vienu valdikliu galima vienu metu valdyti 3 skirtingus „Songar“ dronus, atlikti misijas dienos bei nakties metu, peržiūrėti dronų fiksuojamą vaizdą ir spręsti, kada šaudyti.

Kompanija droną aprūpino dviem sistemomis, kurios leidžia maksimaliai sumažinti neigiamą vėjo poveikį, šaudymo metu atsirandančią atatranką ir užtikrinti itin didelį ginklo valdymo tikslumą.

Reikia pripažinti, kad „Songar“ nėra pirmasis dronas su kulkosvaidžiu – ir akivaizdu, jog tokie dronai yra skirti būtent kariuomenėms. Karys gali užpulti priešą būdamas ganėtinai toli nuo jo ir taip apsaugoti save.

Tačiau kai vis daugiau atsiranda ginkluotų dronų, atrodo tik laiko klausimas, kol kariškiai nuspręs pašalinti dronų valdytojus. Ir, tiesą sakant, taip jau daroma.

Štai Kinija visai neseniai pradėjo į Artimuosius Rytus eksportuoti savarankiškai veikiančius dronus-žudikus.

Tad nors šiems „Songar“ dronams vis dar reikės operatoriaus, egzistuoja tikimybė, kad kiti ginkluoti dronai, kuriais savo arsenalą papildys Turkija, bus autonominiai – ir tai skamba dar baisiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.