„Huawei“ vadovas: šiemet JAV gali eskaluoti kampaniją prieš bendrovę

Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ vadovas ir įkūrėjas Ren Zhengfei pareiškė, kad yra pasiruošęs Jungtinių Valstijų kampanijos prieš bendrovė eskalacijai, tačiau pabrėžė, kad ši neturės didelės įtakos „Huawei“.

 Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ vadovas ir įkūrėjas Ren Zhengfei pareiškė, kad yra pasiruošęs Jungtinių Valstijų kampanijos prieš bendrovė eskalacijai, tačiau pabrėžė, kad ši neturės didelės įtakos „Huawei“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ vadovas ir įkūrėjas Ren Zhengfei pareiškė, kad yra pasiruošęs Jungtinių Valstijų kampanijos prieš bendrovė eskalacijai, tačiau pabrėžė, kad ši neturės didelės įtakos „Huawei“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Mikutavičius

Jan 21, 2020, 1:41 PM

Ren Zhengfei situaciją komentavo Pasaulio ekonomikos forume (PEF) Davose. Tuo tarpu jo dukra ir „Huawei“ finansų direktorė Meng Wanzhou Kanados teisme kovoja su Jungtinėmis Valstijomis, kurios siekia, kad ji būtų perduota JAV teismams.

Pasaulio telekomunikacijų tinklų įrangos lyderiui „Huawei“ iki šiol yra uždrausta bendradarbiauti su amerikiečių įmonėmis dėl saugumo sumetimų. Vašingtonas teigia, kad Kinijos valdžia gali, pasinaudodama „Huawei“ įranga, šnipinėti užsienio valstybėse. „Huawei“ tokius kaltinimus neigia.

„Šiemet JAV gali eskaluoti savo kampaniją prieš „Huawei“, tačiau jos poveikis „Huawei“ veiklai nebus labai didelis“, – Davose kalbėjo Ren Zhengfei.

Pasak jo, bendrovė daug investavo į savo verslo apsaugą, todėl ji yra gerai pasiruošusi šiems metams.

„Būtent todėl mes galėjome ištverti pirmą puolimo bangą. Kadangi turime praėjusių metų patirties, 2020 metais, esame tikri, galėsime išgyventi ir tolesnius puolimus“, – pridūrė „Huawei“ vadovas.

„Priprato būti pirmos“

Pirmadienį Meng Wanzhou stojo prieš teismą savo ekstradicijos į Jungtines Valstijas byloje, o jos advokatai kaltinimus vadino „išsigalvojimu“.

JAV kaltina Meng Wanzhou melavus HSBC bankui apie „Huawei“ ryšius su Irano bendrove „Skycom“, todėl bankui buvo kilusi grėsmė pažeisti JAV sankcijas Iranui. Pati Meng Wanzhou neigia kaltinimus. Ji buvo paleista už užstatą ir pastaruosius metus gyvena Vankuveryje.

Ren Zhengfei anksčiau tikino, kad jo dukros byla yra dalis JAV plano sunaikinti „Huawei“. Pati bendrovė gruodį teigė, kad išgyvenimas yra svarbiausias jos prioritetas. Kinų milžinė taip pat paskelbė, kad 2019 m. pardavimai smuko dėl JAV įvestų sankcijų.

Vašingtonas uždraudė JAV įmonėms bendradarbiauti su „Huawei“, dėl šių sankcijų bendrovė neteko turėtos prieigos prie „Android“ operacinės sistemos, kuri priklauso „Google“.

„Jungtinės Valstijos priprato būti pirmos pasaulyje, o jei kas nors yra geresnis už jas, jos jaučiasi nepatogiau“, – tvirtino Ren Zhengfei.

Jis tikino, kad „Huawei“ anksčiau žavėjosi Jungtinėmis Valstijomis, o ypač – amerikiečių vadybos sistema.

„Ta prasme, JAV neturėtų labai nerimauti dėl „Huawei“ ir „Huawei“ pozicijos pasaulyje“, – tikino bendrovės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.