Prancūzija ir JAV susitarė siekti „bendro pasaulinio skaitmeninio mokesčio“

Prancūzija ir JAV susitarė siekti bendro skaitmeninio mokesčio, mėgindamos užbaigti ginčą dėl JAV technologijų milžinių apmokestinimo, trečiadienį pranešė Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire.

 Prancūzija ir JAV susitarė siekti bendro skaitmeninio mokesčio, mėgindamos užbaigti ginčą dėl JAV technologijų milžinių apmokestinimo, trečiadienį pranešė Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire.<br> 123RF iliustr.
 Prancūzija ir JAV susitarė siekti bendro skaitmeninio mokesčio, mėgindamos užbaigti ginčą dėl JAV technologijų milžinių apmokestinimo, trečiadienį pranešė Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-23 14:17

„Susitarėme<...> dėl bendro pasaulinio susitarimo“, – po derybų su JAV iždo sekretoriumi Stevenu Munchinu Davose vykusiame pasaulio ekonomikos forume pareiškė B. Le Maire.

Pasak jo, tai reiškia, kad Prancūzija atidės skaitmeninio mokesčio įvedimą iki šių metų gruodžio, tuo tarpu JAV neįves planuotų sankcijų.

„Visgi Prancūzija nesutiks nei panaikinti mokesčio, nei jį sustabdyti [skaitmeninėms milžinėms] tol, kol nebus rastas tarptautinis sprendimas“, – pridūrė jis.

Tiek JAV, tiek ES šalys palaiko Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) pasiūlymą rasti veiksmingą tarptautinį sprendimą ginčui išspręsti.

„Mums vis dar reikia susitarti dėl bendro pagrindo darbui“ su Vašingtonu, kad derybos EBPO pajudėtų į priekį“, – pažymėjo B. Le Maire.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos finansų ministras Sajidas Javidas anksčiau Davose teigė, jog Londonas ketina tęsti savo planus balandžio mėnesį įvesti skaitmeninį mokestį, pabrėždamas, kad jo bus atsisakyta, jei bus pasiektas tarptautinis sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.