Virtualios realybės akiniai „Google Cardboard“ – kodėl dabar tinkamiausias laikas juos išbandyti?

Virtualioji realybė (VR) ir toliau yra viena ryškiausių skaitmeninių tendencijų. Deja, profesionalūs VR įrenginiai vis dar nepigūs, bet norintiems išbandyti šią technologiją sukurta nemažai pigių, tačiau tiek pat puikių alternatyvų, kurioms pakanka išmanaus telefono. Viena jų – akiniai „Google Cardboard“. Nors jie pasauliui buvo pristatyti dar 2014 metais, dabar yra ypatingai geras laikas juos prisiminti – „Google“ neseniai visiems atvėrė jų programinį kodą, o tai kūrėjus paskatins imtis naujų VR idėjų. Ta proga „Bitės Profai“ pristato 5 įtraukiančius žaidimus, leisiančius išbandyti „Google Cardboard“ išskirtinumus.

Virtualioji realybė (VR) ir toliau yra viena ryškiausių skaitmeninių tendencijų. Deja, profesionalūs VR įrenginiai vis dar nepigūs, bet norintiems išbandyti šią technologiją sukurta nemažai pigių, tačiau tiek pat puikių alternatyvų. <br>123RF nuotr. 
Virtualioji realybė (VR) ir toliau yra viena ryškiausių skaitmeninių tendencijų. Deja, profesionalūs VR įrenginiai vis dar nepigūs, bet norintiems išbandyti šią technologiją sukurta nemažai pigių, tačiau tiek pat puikių alternatyvų. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2020, 1:23 PM, atnaujinta Jan 24, 2020, 1:29 PM

„Google Cardboard“ – tai iš kartono ir dviejų lęšių pagaminti akiniai, primenantys profesionalius VR akinius. Tokių akinių kainos prasideda nuo 5 Eur, tačiau jų paprastos konstrukcijos pilnai pakanka naujoms pramogoms išbandyti.

„Akinių konstrukcija labai paprasta, todėl užtenka į šiuos akinius įdėti savo išmanųjį telefoną ir paleisti VR pritaikytą programėlę. Jų lęšiai išgaubia vaizdą ir sukuria trijų dimensijų pojūtį, todėl žaisti kur kas įdomiau. Vis dėlto ne visi įprasti žaidimai turi savo VR versijas, todėl rekomenduoju išbandyti kelis naujausius, kurie puikiai veikia ir „Cardboard“ platformoje“, – sako Alytaus „Bitės“ salone dirbantis „Bitės Profas“ Andrius Archangelskis ir dalinasi 5 virtualios realybės žaidimais jūsų „Android“ telefonui.

1. Tapkite erdvėlaivio pilotu

Programėlė: „Minos Starfighter“

Platforma: „Android“

Kaina: 1,29 Eur

Atsisiųsti: čia

„Minos Starfighter“ yra vienas pirmųjų išties aukštos kokybės VR žaidimų, veikiančių ir su „Google Cardboard“ sistema. Ypatingas dėmesys skirtas ne tik vaizdui, bet ir garsui, todėl pasijusite taip, lyg iš tikrųjų skrietumėte kosmoso platybėse.

„Šiame žaidime turėsime galimybę tapti kosminio erdvėlaivio pilotais ir kovoti su blogiukais kitose skraidyklėse. Šis žaidimas neturi pabaigos, tačiau priešininkų lygis ir jėgos nuolat augs. Neatsiliksime ir mes – galėsime tobulinti savo kosminį aparatą už pergalėse gautus taškus. Nuostabi žaidimo grafika ir detalumas tikrai nenuvils ir leis patirti „Google Cardboard“ akinių galimybes“, – pasakoja A. Archangelskis.

2. Neįprasta šaudyklė

Programėlė: „Hardcode“

Platforma: „Android“

Kaina: nemokama

Atsisiųsti: čia

„Hardcode“ iki šiol išlieka viena geriausių „Google Cardboard“ technologijai skirtų šaudyklių. Žaidime ne tik galėsite žaisti vieno žaidėjo režimu, bet ir kartu su kitais vartotojais internete – tai gana reta VR žaidimų savybė.

„Vaizdą žaidime matysime iš trečio asmens perspektyvos – ne veikėjo akimis, bet iš už jo nugaros. Jį valdysime galvos judesiais, o priešininkus stengsimės įveikti naudodami valdymo pultelį. Tiesa, „Google Cardboard“ akiniai savo komplektacijoje paprastai neturi valdymo pultelio, jo reikia ieškoti atskirai. Žaidžiant interaktyvumo ir azarto suteiks galimybė realiu laiku varžytis su savo draugais. Tai skatins ne tik išbandyti žaidimą, bet ir jame tobulėti, kad nustebintume savo draugus“, – teigia A. Archangelskis.

3. Įtemptas skrydis virš miesto

Programėlė: „Voxel Fly VR“

Platforma: „Android“

Kaina: nemokama

Atsisiųsti: čia

„Voxel Fly VR“ savo esme primena „Minos Starfighter“, tačiau čia dėmesys skiriamas ne tikroviškam kovos jausmui sukurti, bet lavinti žaidėjų reakcijos greitį.

„Žaidime pilotuosite skraidyklę ir skriesite per begalinį futuristinį miestą. Jis niekada nesibaigia, todėl pagrindinis tikslas – išsilaikyti jame kuo ilgiau. Skriejant teks vengti įvairių kliūčių ir kitų skraidyklių. Mūsų rezultatai bus fiksuojami, todėl galėsime palyginti savo ir draugų pasiekimus“, – sako A. Archangelskis.

4. Ar pavyks išvengti kliūčių?

Programėlė: „VR X-Racer“

Platforma: „Android“

Kaina: nemokama

Atsisiųsti: čia

Iki šiol kvietėme tik kovoti, o dabar atėjo metas ir palenktyniauti. Tokią galimybę „Google Cardboard“ savininkams pasiūlys „VR X-Racer“. Žaidimas įtraukiantis – tai patvirtina ir faktas, jog žaidimas patenka į TOP 10 geriausių pasaulio VR žaidimų „Android“ telefonams sąrašą.

„Pasiruoškite – šio žaidimo tempas tikrai greitas, tad dairytis į šalis nebus laiko. Kaip ir ankstesniame žaidime, skriesime virš kliūčių ruožo ir turėsime išvengti susidūrimo. Skrisdami per mėlynus žiedus ir sklęsdami šalia kliūčių, rinksime taškus. Mūsų tikslas – kuo ilgesnė kelionė ir kuo daugiau surinktų taškų“, – sako A. Archangelskis.

5. Žaidimas su turiningu siužetu

Programėlė: „Whispering Eons“

Platforma: „Android“

Kaina: nemokama

Atsisiųsti: čia

„Whispering Eons“ išsiskiria iš kitų „Google Cardboard“ žaidimų. Tai ne tik atskiras nuotykių pasaulis, bet ir galvą verčiantis pasukti iššūkis.

„Šiame žaidime rasime ne tik nuotykių, bet ir galvosūkių elementų. Žaidimo struktūra primena vaidmenų žaidimus (angl. RPG). Žaidėjai gali naudotis įvairiais žaidimo elementais spręsdami mįsles, kalbėtis su kitais veikėjais ir įsitraukti į siužetą. Čia netrūksta ir vaizdo įrašų intarpų, kurie pravers norintiems pailsėti nuo veiksmo ir pasigilinti į žaidimo istoriją“, – sako A. Archangelskis.

Jei apie telefonams skirtus žaidimus ar virtualios realybės galimybes norėsite sužinoti daugiau, pagalbos visada galite kreiptis „Bitės“ tinklalapyje arba į didžiuosiuose Lietuvos miestuose įsikūrusius „Bitės Profus“, kurie bet kada patars bei atsakys į jums rūpimus klausimus. Be to, „Bitės Profai“ nemokamai aptarnauja visus klientus, nepriklausomai nuo jų naudojamo tinklo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.