„Telia Lietuva“ 2019 metus užbaigė rekordinėmis pajamomis

Po daugiau kaip šimtą milijonų eurų per kiekvieną antros metų pusės ketvirtį rinkusi bendrovė „Telia Lietuva“ 2019 metus užbaigė rekordinėmis pajamomis ir aukštais pelningumo rodikliais, rašoma pranešime spaudai. Pačios įmonės teigimu, prie to labiausiai prisidėjo dviženkliai televizijos, įrangos ir IT paslaugų verslui augimo skaičiai.

 „Telia Lietuva“ pajamos per paskutinį praėjusių metų ketvirtį padidėjo 10,5 proc.<br> D. Umbraso nuotr.
 „Telia Lietuva“ pajamos per paskutinį praėjusių metų ketvirtį padidėjo 10,5 proc.<br> D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2020, 11:34 AM

„Sėkmingas paskutinysis ketvirtis ne tik gerino praėjusių metų rezultatą, bet ir leido kompensuoti pajamų iš fiksuotos namų telefonijos mažėjimą. Dviženkliai televizijos, IT ir įrangos pardavimų augimai, 10 tūkst. naujų reguliaraus mokėjimo mobiliojo ryšio paslaugos klientų rodo, kad mūsų dėmesys žmonių poreikiams pasiteisino lygiai taip pat, kaip ir sąnaudų mažinimo iniciatyvos. Geriau subalansuota veikla lėmė ir žymiai didesnius pelningumo rodiklius“, – sako „Telia“ vadovas Danas Strömbergas.

Didžiausią šalies telekomunikacijų rinkos dalį užimančios bendrovės „Telia Lietuva“ pajamos per paskutinį praėjusių metų ketvirtį padidėjo 10,5 proc. – iki 107 mln. eurų. Ketvirčio EBITDA, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, per metus paaugo 4,6 proc. – iki 34,6 mln. eurų. Laikotarpio pelnas, lyginant su paskutiniais trimis 2018 metų mėnesiais, pašoko 25,6 proc. ir siekė 17 mln. eurų.

Metinės bendrovės pajamos, lyginant jas su 2018-ųjų pajamomis, paaugo 3,1 proc. ir sudarė 388,3 mln. eurų. Dvylikos mėnesių EBITDA, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, per metus padidėjo 1,8 proc. ir siekė 131 mln. eurų. Laikotarpio pelnas buvo beveik toks pat kaip prieš metus ir sudarė 54,7 mln. eurų, o laisvieji pinigų srautai pakilo penktadaliu – iki 59,9 mln. eurų.

Didžiausią pardavimų šuolį per metus padarė TV paslaugos – 18,1 proc., įrangos pardavimai – 13,5 proc., IT paslaugos – 11 proc., o mažmeninių mobiliojo ryšio paslaugų pardavimų augimas siekė 5,7 procento.

Nepaisant didelės konkurencijos ir dalies rinkos segmentų prisisotinimo, šviesolaidinio interneto vartotojų skaičius per visus metus augo 6,5 proc. – iki 295 tūkst., išmaniosios televizijos (IPTV) vartotojų skaičius kilo 6,1 proc. – iki 244 tūkst., o mobiliųjų ir namų paslaugų vertes apjungiančios „Telia1“ vartotojų skaičius beveik padvigubėjo iki 60 tūkstančių.

Stiprius išmaniosios televizijos paslaugų pardavimus lėmė gruodį visiems „Telia TV“ klientams pasiūlyta mobiliosios televizijos paslauga „Telia Play“. Populiariausia šalyje išmanioji televizija dabar pasižymi ne tik savo valdymo kokybe ar išskirtiniu HBO bei „TVPlay Premium“ turiniu, bet ir galimybe turėti ją visuose mobiliuosiuose įrenginiuose. Be to, tai yra vienas pirmųjų bendrai su „Telia Company“ įmonių grupe sėkmingai sukurtų produktų.

2019 m. pajamos iš duomenų centrų, informacinių sistemų valdymo ir svetainių prieglobos paslaugų didėjo dviženkliais skaičiais. Prie to prisidėjo ir didžiausios verslo sutartys, tarp kurių yra „Telia“ ir „Lietuvos geležinkelių“ pasirašyta 1,4 mln. eurų vertės įrangos nuomos sutartis ir su Kauno savivaldybės administracija pasirašyta 700 tūkst. eurų vertės vaizdo stebėjimo sistemų įrengimo bei priežiūros sutartis.

Ilgalaikės investicijos 2019 m. sudarė 52,7 mln. eurų ir prisidėjo prie „Telia“ tinklų kokybės lyderystės išlaikymo. Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, 2019 m. vidutinė mobiliojo interneto sparta „Telia“ tinkle buvo 76,22 Mb/s ir artimiausius konkurentus lenkė atitinkamai 7 ir 77 procentais.

Nuo 2020 m. sausio 1 d. siekiant glaudesnės sinergijos su kitomis „Telia Company“ įmonių grupės įmonėmis „Telia Lietuva“ prisijungė prie Naujojo veiklos modelio, jis dabar jau veikia Švedijoje, Suomijoje, Estijoje, Danijoje ir Norvegijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.