ES neuždraus „Huawei“ veikti Europoje, tačiau taikys „griežtas“ taisykles

Nepaisydama Vašingtono spaudimo, Europos Sąjunga (ES) neketina uždrausti Kinijos telekomunikacijų milžinei „Huawei“ veikti Europoje, antradienį pareiškė už vidaus rinką atsakingas eurokomisaras Thierry Bretonas.

 Nepaisydama Vašingtono spaudimo, Europos Sąjunga (ES) neketina uždrausti Kinijos telekomunikacijų milžinei „Huawei“ veikti Europoje.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Nepaisydama Vašingtono spaudimo, Europos Sąjunga (ES) neketina uždrausti Kinijos telekomunikacijų milžinei „Huawei“ veikti Europoje.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2020, 10:19 AM, atnaujinta Jan 29, 2020, 3:58 PM

Europos Komisija savo rekomendacijas oficialiai paskelbs trečiadienį, tačiau Th. Bretonas pranešė Europos Parlamento nariams, kad Briuselis pasirengęs verčiau taikyti griežtas priežiūros taisykles, o ne uždrausti bendrovei veikti bloke.

„Tai nėra diskriminacijos klausimas, o taisyklių nustatymo klausimas. Jos bus griežtos, reiklios ir, žinoma, mes Europoje mielai pasveikinsime visas operatores, pasirengusias laikytis šių taisyklių“, – kalbėjo Th.Bretonas.

„Huawei“ komentaras

Paskelbus šią naujieną, buvo išplatintas „Huawei“ komentaras:

„Huawei“ sveikina Europos sprendimą, leidžiantį bendrovei ir toliau dalyvauti 5G tinklo diegime. Šis objektyvus ir faktais grįstas požiūris į 5G saugumą leidžia Europai turėti saugesnį ir greitesnį 5G tinklą.

„Huawei“ Europoje veikia jau beveik 20 metų ir per tą laikotarpį įrodė, jog rūpinasi saugumu. Mes ir toliau bendradarbiausime su Europos vyriausybėmis ir pramone kurdami bendrus standartus, kad sustiprintume tinklo saugumą ir patikimumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.