Teismas įpareigojo „Apple“ ir „Broadcom“ sumokėti 1,1 mlrd. JAV dolerių baudą

Los Andželo teismas trečiadienį nurodė „Apple“ ir „Broadcom“ sumokėti 1,1 mlrd. JAV dolerių Kalifornijos universitetui už keturių „Wi-Fi“ technologijos patentų pažeidimus.

 Los Andželo teismas trečiadienį nurodė „Apple“ ir „Broadcom“ sumokėti 1,1 mlrd. JAV dolerių Kalifornijos universitetui už keturių „Wi-Fi“ technologijos patentų pažeidimus.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Los Andželo teismas trečiadienį nurodė „Apple“ ir „Broadcom“ sumokėti 1,1 mlrd. JAV dolerių Kalifornijos universitetui už keturių „Wi-Fi“ technologijos patentų pažeidimus.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2020, 10:34 AM

„Apple“ buvo įpareigota sumokėti 837 mln. JAV dolerių, o „Broadcom“ – 270 mln. JAV dolerių Kalifornijos technologijų institutui. Manoma, kad tai yra viena didžiausių kompensacijų, priteistų ginčų dėl patentų bylose.

Netoli Los Andželo įsikūręs Kalifornijos technologijų institutas 2016 metais patraukė į teismą abi technologijų milžines, tvirtindamas, kad „Apple“ gaminiuose, įskaitant „iPhone“, „iPad“ ir „Apple Watches“, buvo naudojami „Broadcom“ komponentai, kurie pažeidė instituto patentus, susijusius su belaidžiu duomenų perdavimu.

Tiek „Apple“, tiek „Broadcom“ pareiškė, kad planuoja apskųsti nuosprendį.

„Kalifornijos technologijų institutas yra dėkingas už prisiekusiųjų dėmesį viso teismo proceso metu, – sakoma universiteto pranešime, atsiųstame naujienų agentūrai AFP. – Džiaugiamės, kad prisiekusiųjų žiuri nustatė, jog „Apple“ ir „Broadcom“ pažeidė instituto patentus.“

„Kaip pelno nesiekianti aukštojo mokslo įstaiga, Kalifornijos technologijų institutas yra įsipareigojęs saugoti savo intelektinę nuosavybę, vykdydamas misiją plėsti žmonių žinias ir suteikti naudos visuomenei per mokslinius į švietimą integruotus tyrimus“ – pažymėjo mokslo įstaiga.

Teismo dokumentuose „Apple“ ir „Broadcom“ teigė, kad instituto reikalavimai „grindžiami tik tariamai autorių teises pažeidžiančiomis „Broadcom“ mikroschemomis „Apple iPhone“, „Mac“ ir kituose įrenginiuose“.

„Broadcom“ gamina minėtas mikroschemas, o „Apple“ viso labo tėra netiesioginė vartojimo grandis, kurios produktuose yra minėtų mikroschemų, – teigiama pareiškimuose teismui. – Atitinkamai, tvirtinimai, kuriuos Kalifornijos technologijų institutas pateikė prieš „Apple“, priklauso nuo to, ar bus įrodyta, kad minėtos „Broadcom“ mikroschemos pažeidžia patentus ir kad patentai, dėl kurių pateikti ieškiniai, nėra negaliojantys.“

Pagrindinis ieškinys buvo pareikštas prieš „Broadcom“, tačiau „Apple“ buvo įvardyta, nes ji yra viena didžiausių „Broadcom“ klienčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.