Internautus šiurpina keistas gyvūnas

Internautai kelia šurmulį dėl keistai atrodančio gyvūno, žvejų sugauto Konio salos pakrantėje Niujorke (JAV). Tačiau kad ir kaip keistai jis atrodytų, iš tiesų jis nėra toks jau neįprastas, sako specialistai.

 Internautai kelia šurmulį dėl keistai atrodančio gyvūno, žvejų sugauto Konio salos pakrantėje Niujorke (JAV).<br> Videosiužeto stopkadras.
 Internautai kelia šurmulį dėl keistai atrodančio gyvūno, žvejų sugauto Konio salos pakrantėje Niujorke (JAV).<br> Videosiužeto stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2020, 8:23 AM, atnaujinta Feb 4, 2020, 8:58 AM

Žemiau esantis video, kuriuo pasidalino „TikTok“ vartotojas Natalie1526n, jau peržiūrėtas daugiau nei 1,4 mln. kartų. Vartotojai spėliojo, kad besiraitantis tarsi beformis gniutulas padaras gali būti kalmaras arba nežinomos rūšies gelmių gyventojas, o kai kas net įžvelgė panašumų su mitologine pabaisa Demogorgonu, išpopuliarėjusia vaidmenų žaidimų sistemoje „Dungeons & Dragons“, o ypač – po serialo „Stranger Things“ pasirodymo.

Tačiau realybė – gerokai paprastesnė.

„Tai – besiraitanti raja. Taip pat iš pelekų dydžio galima daryti išvadą, kad rajos patinas, – portalui „IFL Science“ aiškina Londono Gamtos istorijos muziejaus Žuvų kolekcijos kuratorius Jamesas Maclane’as. – O toliau patyrinėjus matyti, kad kai kurie žmonės sako šį gyvūną esant eršketine raja (Raja eglanteria, lrytas.lt past.) – ir man toks variantas atrodo teisingas“.

„Keista, kad žmonės taip stebisi gyvūnu, nes sprendžiant pagal žvejybinę įrangą, jie būtent tai ir žvejojo“, – pastebi mokslininkas.

 

Iš tiesų, eršketinė raja nėra labai neįprastas gyvūnas, nors matomas jis ir ne itin dažnai. Ši rūšis JAV Atlanto pakrantėje yra sąlyginai dažna. Ir nors pačios eršketinės rajos nėra pagrindinis žvejų taikinys, jos dažnai įkliūna užsiimant giluminiu tralavimu ar traukiant moliuskus šukutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.