„Vodafone“ dėl „Huawei“ įvestų apribojimų 5G srityje patirs 200 mln. eurų nuostolių

Jungtinės Karalystės (JK) telekomunikacijų milžinei „Vodafone“ dėl ES ir JK sprendimų apriboti „Huawei“ technologijų vaidmenį diegiant 5G ryšio tinklus išlaidos per ateinančius 5 metus augs 200 mln. eurų, teigia „Vodafone“ vadovas Nickas Readas.

 Jungtinės Karalystės telekomunikacijų milžinei „Vodafone“ dėl ES ir JK sprendimų apriboti „Huawei“ technologijų vaidmenį diegiant 5G ryšio tinklus išlaidos per ateinančius 5 metus augs 200 mln. eurų.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Jungtinės Karalystės telekomunikacijų milžinei „Vodafone“ dėl ES ir JK sprendimų apriboti „Huawei“ technologijų vaidmenį diegiant 5G ryšio tinklus išlaidos per ateinančius 5 metus augs 200 mln. eurų.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Mikutavičius

Feb 5, 2020, 11:27 AM

„Dabar nusprendėme dėl ES rekomendacijų ir JK vyriausybės sprendimo pašalinti „Huawei“ įrangą iš pagrindinių tinklo branduolio. Tai įgyvendinti truks apie 5 metus ir kainuos maždaug 200 mln. eurų“, – sakė N. Readas, pabrėžęs, kad išlaidos augs daugiausia „Vodafone“ padaliniuose Europoje, už Jungtinės Karalystės ribų.

N. Readas pridūrė, kad „Huawei“ įranga „Vodafone“ pagrindinėje Europos ryšio infrastruktūros dalyje sudaro „labai nedidelę dalį“, tačiau esą prireiks laiko pakeisti įrangą be trikdžių vartotojams.

Bendrovė, pasak vadovo, jau pernai nusprendė sustabdyti „Huawei“ įrangos naudojimą pagrindiniuose Europos ryšio tinkluose.

JK praeitą savaitę leido Kinijos telekomunikacijų milžinei „Huawei“ diegti 5G ryšio tinklą šalyje, tačiau pabrėžė, kad „aukštos rizikos tiekėjai“ nebus įtraukti į jautrios 5G infrastruktūros diegimo procesą. „Huawei“ rinkos dalis šalyje taip pat negalės viršyti 35 proc.

Londono sprendimas pasirodė netrukus po to, kai Briuselis paskelbė, kad „Huawei“ technologijų vaidmuo Europos Sąjungoje bus apribota.

Jungtinės Valstijos uždraudė „Huawei“ šalyje diegti 5G tinklą dėl saugumo sumetimų. Vašingtono teigimu, „Huawei“ įranga šnipinėjimo tikslais gali pasinaudoti Pekinas.

JAV ragino britus pasielgti taip pat, net buvo pasigirdę grasinimų apriboti dalijimąsi žvalgybine informacija, jei JK nepaisys amerikiečių reikalavimų.

„Kalbant apie 5G tinklo saugumą ir tiekimo grandinės atsparumą, džiaugiuosi, kad Jungtinėje Karalystėje procesas buvo vykdomas remiantis faktais, įrodymais ir atsižvelgiant į Nacionalinio kibernetinio saugumo centro rekomendacijas“, – teigė N. Readas.

„Vodafone UK“ jau dabar iš esmės laikosi šių reikalavimų, todėl mūsų nuostoliai bus labai nedideli dėl praeitų metų sprendimo sustabdyti „Huawei“ įrangos naudojimą mūsų Europos tinklų branduolyje“, – tikino „Vodafone“ vadovas.

„Vodafone“ konkurentė Jungtinėje Karalystėje BT anksčiau skelbė apie dėl „Huawei“ draudimo patirsianti 500 mln. svarų sterlingų nuostolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.