Piktavalių paskleista melaginga informacija nusitaikė lietuvišką kliniką

Dėl koronaviruso sukeltos situacijos Lietuvoje, daugelis laiką leidžia namuose, sunegalavę dažniau ieško informacijos internete – o tai puiki proga pasireikšti sukčiams. Akių chirurgijos klinika „Lirema“ ir jos specialistai tapo vienu tokios atakos taikiniu.

Pastebėta, kad numerį, kuriuo susisiekia neva vadybininkas, yra užfiksavę ir kiti mobiliojo ryšio priemonių naudotojai, siūlant ne tik regos gerinimo papildus, bet siekiant parduoti ir kitokius produktus. Įtarimų taip pat kelia niekur nenurodomas elektroninis paštas, kuriuo būtų galima susisiekti su vadybininku.<br> 123rf nuotr.
Pastebėta, kad numerį, kuriuo susisiekia neva vadybininkas, yra užfiksavę ir kiti mobiliojo ryšio priemonių naudotojai, siūlant ne tik regos gerinimo papildus, bet siekiant parduoti ir kitokius produktus. Įtarimų taip pat kelia niekur nenurodomas elektroninis paštas, kuriuo būtų galima susisiekti su vadybininku.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2020, 2:17 PM

Internete apie šią akių kliniką pastebėta melaginga publikacija. Tekste teigiama, kad šalyje pirmaujančioje akių ligų klinikoje kilo skandalas sąmoningai užkertant kelią preparato vartojimui, neva „padedančiam šimtu procentų atstatyti regėjimą“. Taip pat pridedamos ir atvirą laišką, kuriuo menamai grįstas tekstas, pasirašiusių žinomų Lietuvos akių ligų mikrochirurgų pavardės.

„Visi apgaulingame tekste išvardyti mūsų specialistai apie šią informaciją išgirdo atsitiktinai ir nėra teigę nieko panašaus. Šalyje esant sudėtingai situacijai, dabar yra puiki terpė sklisti melagingoms naujienoms, ypač kai tai susiję su sveikata“, – teigia UAB „Lirema“ vadovas Mindaugas Socevičius.

Nusiskundimų sveikata turintys žmonės, aktyviai informacijos ieško interneto platybėse, o programišiai netrunka tuo pasinaudoti – siunčia melagingus elektroninius laiškus, svetainėse skelbia netikrus duomenis, prisidengdami tokių autoritetą turinčių organizacijų pavadinimais, kaip Pasaulio sveikatos organizacija, ar nacionalinių sveikatos priežiūros institucijų vardais.

Anot klinikos vadovo, su tekste siūlomo preparato „Clean Vision“ prekeiviais buvo susisiekta, sutarta, kad prašymas panaikinti melagingą informaciją bus perduotas atsakingiems asmenims, tačiau iki šiol nėra imtasi jokių veiksmų, o į papildomą kreipimąsi nereaguojama.

Pastebėta, kad numerį, kuriuo susisiekia neva vadybininkas, yra užfiksavę ir kiti mobiliojo ryšio priemonių naudotojai, siūlant ne tik regos gerinimo papildus, bet siekiant parduoti ir kitokius produktus. Įtarimų taip pat kelia niekur nenurodomas elektroninis paštas, kuriuo būtų galima susisiekti su vadybininku – bendraujant telefonu ir prašant pateikti elektroninį adresą, bandoma išsisukti ir teigiama, kad visą informaciją galima rasti tinklalapyje ar klausti skambučio metu.

Norint gauti daugiau informacijos apie produktą (sertifikatus, žmonių atsiliepimus, preparato sudėtį ir pan.) bendravimas toliau kreipiamas į informacijos pateikimą tik žodžiu ir tvirtinama, kad jokie kiti dokumentai nėra siunčiami, o su klientais bendraujama tik skambučiais. Turint su pirkiniu susijusių pretenzijų, siūloma jas pateikti telefonu čia ir dabar, preparato dar neišbandžius. Nuogąstavimus apie apgaulę patvirtina faktas, kad iš pradžių vadybininkas save nurodo produkto platinimo tarpininku, o pokalbiui baigiantis – preparato gamintoju.

„Norime informuoti, kad kai kurie preparatai gali prisidėti prie geresnės regos, tačiau visiškai jos atstatyti, kai paciento būklė reikalauja chirurginės intervencijos, nepadeda. Šiuo metu rinkdamiesi preparatus ar sveikatos paslaugas būkite budrūs, tikrinkite informaciją, konsultuokitės su savo gydytojais ir aplinkiniais – tai padės užkirsti kelią sukčių veiklai“, – teigia M. Socevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.