ŠMSM kancleris pasakė, kas lauktų sugadinus valstybės duotą kompiuterį

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) kancleris Tomas Daukantas akcentuoja, kad, vaikui praradus ar sugadinus ministerijos parūpintą kompiuterį, neturėtų būti taikoma bendra taisyklė skirti baudą. Pasak jo, reikėtų individualiai įvertinti kiekvieną situaciją. Savo ruožtu Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius savivaldybėms siūlo gautus kompiuterius apdrausti.

 Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) kancleris Tomas Daukantas akcentuoja, kad, vaikui praradus ar sugadinus ministerijos parūpintą kompiuterį, neturėtų būti taikoma bendra taisyklė skirti baudą.<br> 123rf nuotr.
 Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) kancleris Tomas Daukantas akcentuoja, kad, vaikui praradus ar sugadinus ministerijos parūpintą kompiuterį, neturėtų būti taikoma bendra taisyklė skirti baudą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2020, 10:49 AM, atnaujinta Apr 3, 2020, 10:50 AM

Atsižvelgdama į skubią situaciją, Nacionalinė švietimo agentūra neskelbiamų derybų būdu perka 15 tūkstančių planšetinių ir 20 tūkstančių nešiojamųjų kompiuterių mokykloms. Toks pirkimo būdas suderintas su Viešųjų pirkimų tarnyba.

„(Mokyklų atmintinėse, ELTA past.) nėra sąlygų surašyta, kad praradus turi būti kompensuota. Kiekvienas atvejis individualus, bet turėtų būti išsiaiškinama, o ne bendra taisyklė praradus, sugadinus kompiuterį – atitinkama bauda. Ne toks atvejis turi būti taikomas, nes tai yra mokymo priemonė“, – LRT radijui sakė T. Daukantas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris teigia, kad kiekvieną individualų kompiuterio praradimo ar sugadinimo atvejį reikia nagrinėti, tačiau akcentuoja, kad gąsdinti vaikų nereikėtų.

„Saugoti – mūsų visų priedermė, tiek mokyklos, tiek mokinių, tiek valstybės, bet čia yra atvejai individualūs, kuriuos turi nagrinėti, o ne gąsdinti vaikų šitoje situacijoje, kai yra neįmanoma užtikrinti mums įprasto kontaktinio ugdymo“, – sakė T. Daukantas.

Savo ruožtu Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas ir Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius teigia, kad Jonavos rajono savivaldybė planuoja apdrausti visus gaunamus kompiuterius.

„Siūlau ir draudimo kompanijas suklusti, pavyzdžiui, Jonava jau kalba su draudimo kompanijomis ir planuoja apdrausti visus gaunamus kompiuterius prieš juos perduodant panaudos pagrindais mokiniams“, – LRT radijui sakė M. Sinkevičius.

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas ragina ir kitas savivaldybes apsvarstyti šią alternatyvą ir pasirūpinti, kad našta nekristų mokinio tėvams.

„Kitaip tariant, jeigu įvyks atvejis, tai žiūrėsime individualiai, kas buvo padaryta, bet, kad ta našta nekristų mokiniui ar jo tėvams, kad draudimo kompanija galėtų įsikišti. O savivaldai – apdrausti turtą, tai mes visą turtą draudžiame įprastai, tai nebus čia dideli kaštai, ir turėtų kiekvienas apie tai pagalvoti“, – pastebėjimais dalinosi M. Sinkevičius.

ŠMSM kancleris praneša, kad jau penktadienį savivaldybes pasieks pirmieji 2 tūkstančiai kompiuterių.

„Šiandien savivaldybes pasieks pirmieji 2 tūkstančiai kompiuterių, taip pat yra padovanotų 500 „Telios“ naujų kompiuterių, taip pat yra padovanotų, bet pilnai veikiančių kompiuterių apie 500 – visa tai pasieks jau šiandieną savivaldybes“, – patikino T. Daukantas.

„Kitą savaitę likusieji 8000 turėtų pasiekti, tai jau yra pagal sudarytas sutartis, viliamės, kad dar 10 tūkstančių taip pat pavyks“, – pridūrė jis.

T. Daukanto teigimu, per šią ir ateinančią savaitę mokyklas turėtų pasiekti beveik 20 tūkstančių kompiuterių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.