„Google“ vaizdo konferencijų programą „Meet“ leis visiems naudoti nemokamai

JAV interneto milžinė „Google“ antradienį paskelbė, kad artimiausiu metu suteiks galimybę visiems vartotojams nemokamai naudoti verslui skirtą vaizdo konferencijų paslaugą, ir tokiu būdu suintensyvino konkurenciją su pastaruoju metu itin plačiai naudojama panašia platforma „Zoom“.

 Dabar „Meet“ bus prieinama „visiems vartotojams visame pasaulyje, kad visų profesijų žmonės pandemijos metu galėtų efektyviau bendrauti ir palaikyti ryšius (aosciatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
 Dabar „Meet“ bus prieinama „visiems vartotojams visame pasaulyje, kad visų profesijų žmonės pandemijos metu galėtų efektyviau bendrauti ir palaikyti ryšius (aosciatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-30 10:32, atnaujinta 2020-04-30 10:34

Tokia žinia nuskambėjo pandemijos metu augant tokių programų vartojimui tarp žmonių, siekiančių palaikyti ryšius su artimaisiais ir kolegomis.

Anksčiau „Google Meet“ galėjo naudoti tik mokamos verslo programinės įrangos rinkinio „G Suite“ abonentai.

Dabar „Meet“ bus prieinama „visiems vartotojams visame pasaulyje, kad visų profesijų žmonės pandemijos metu galėtų efektyviau bendrauti ir palaikyti ryšius“, – naujienų agentūrai AFP sakė „G Suite“ viceprezidentas Javieras Soltaro.

Kalifornijoje įsikūrusios bendrovės teigimu, jos nuotolinių kompiuterinių išteklių tinklui priklausanti „Meet“ pasižymi ypatingu saugumu ir patikimumu.

Susidomėjimas vaizdo skambučiais ir konferencijomis staiga šovė į viršų, nes didelė dalis žmonijos šiuo metu dirba, mokosi ir bendrauja iš namų, kad neužsikrėstų koronavirusu.

Daugelis žmonių pradėjo naudotis startuolio „Zoom“ sprendimu, šiai įmonei karštligiškai besistengiant išspręsti tokias saugumo problemas kaip duomenų grobimas ir nepageidaujamas „įsibrovimas“ į vartotojų konferencijas (angl. Zoombombing).

„Google“ savo tinklaraštyje pareiškė, kad bendrovė „daugelį metų skyrė pastangoms padaryti „Meet“ saugiu ir patikimu vaizdo konferencijų sprendimu, kuriuo pasitikėtų mokyklos, vyriausybės ir įmonės visame pasaulyje“.

Pasak JAV korporacijos, norint dalyvauti virtualiuose susitikimuose, kurie nuo rugsėjo pabaigos turės 60 minučių trukmės limitą, reikia prisijungti prie nemokamos „Google“ paskyros, arba ją susikurti.

Kompanija nurodė, jog galimybę nemokamai naudoti programą artimiausiomis savaitėmis turės vis daugiau vartotojų.

„Google“ duomenimis, rengti „Meet“ vaizdo konferencijas jau gali 6 mln. „G Suit“ abonementą įsigijusių įmonių ir organizacijų – nuo ligoninių ir bankų iki gamybos įmonių ir sandėlių.

Tokį žingsnį IT milžinė žengė, socialiniam tinklui „Facebook“ pristačius naują vaizdo pokalbių paslaugą, leidžiančią kurti virtualius „kambarius“, kur žmonės galės „pasimatyti“ su savo draugais.

Vartotojai turės galimybę per „Facebook Messenger“ programėlę pradėti vaizdo skambučių sesijas, prie kurių vienu metu gali prisijungti iki 50 draugų, net jei neturi „Facebook“ paskyrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.