„Amazon“ sukūrė vaizdo programą, kuri padės darbuotojams išlaikyti saugų socialinį atstumą

JAV internetinės prekybos milžinė „Amazon“, pastaruoju metu sulaukusi nemažai kritikos dėl nepakankamo rūpesčio darbuotojų saugumu, antradienį pristatė naują vaizdo programą, skirtą užtikrinti darbuotojų saugumą darbo vietose – „atstumo matavimo padėjėją“.

 JAV internetinės prekybos milžinė „Amazon“, pastaruoju metu sulaukusi nemažai kritikos dėl nepakankamo rūpesčio darbuotojų saugumu, antradienį pristatė naują vaizdo programą.<br> 123rf nuotr.
 JAV internetinės prekybos milžinė „Amazon“, pastaruoju metu sulaukusi nemažai kritikos dėl nepakankamo rūpesčio darbuotojų saugumu, antradienį pristatė naują vaizdo programą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-17 12:40

Papildytosios realybės sistemoje naudojamos kameros ir didelis monitorius, kuriame vaizduojami aplink darbuotojus apibrėžti apskritimai, nurodantys, ar žmonės išlaiko rekomenduojamą socialinį atstumą vienas nuo kito – maždaug du metrus.

Jeigu apskritimas yra žalios spalvos, tai reiškia, kad išlaikytas saugus atstumas, tačiau jei apskritimas nusidažo raudona spalva, vadinasi, žmonės priartėjo per arti vienas kito.

„Amazon“ tinklaraščio įraše pranešama, kad sistemą sukūrė bendrovės inžinieriai, „kurie rėmėsi betarpiško vaizdinio grįžtamojo ryšio koncepcija ir esamais pavyzdžiais, tokie kaip greičio tikrinimui skirti radarai“.

Bendrovė teigė, kad sistema jau naudojama nedideliame skaičiuje jos pastatų, o netrukus bus įdiegta plačiau.

Pasak „Amazon“, tai bus atvirojo kodo technologija, „kad kiekvienas galėtų susikurti savo „atstumo matavimo padėjėją“.

Koronaviruso pandemijos metu „Amazon“, kurioje dirba daugiau nei 800 tūkst. darbuotojų, sulaukė daug kritikos ir protestų dėl to, kaip užtikrinama darbuotojų sauga.

Bendrovė pažadėjo investuoti milijardus į kovą su COVID-19 plitimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.